UP: Lellén is villantottunk valamit a csepeli virtusból!

A Csepel FC utánpótlás korosztályai tornáról-tornára járnak az országban a nyári bajnoki szünetben. Június 16-17- én Balatonlellén az I. Lelle Kupán vettünk részt és egyik korosztályban sem vallottunk szégyent. Sőt!

Akik nem voltak járatosak Lellén, igencsak nehezen akadtak rá szombat reggel a helyi sporttelepre, ami az üzletsorok mögött bújik meg, de amennyire nehéz volt megtalálni, olyan remek körülmények fogadták a gyerekeket június harmadik hétvégéjén. Az U7-től az U12-es korosztályig bezárólag meglehetősen sok csapat tette tiszteletét a Balaton déli partján, ahol először a legfiatalabbak mérték össze tudásukat. A Kincses Ádám, Horváth Csaba, Szabó Zoltán, Szabó Tibor, Pop Richárd, Bőhm Zoltán és Elekes Zsolt szakmai team vezette csepeli futball- palánták olyan csapatok társaságában versengtek, mint a RAFC, a III. Kerület,  a Tolna VFC, a Szigetvár, a Kelen SC, a Sze-Fi, a Dunakanyar régió UFC, a Siófok, a Szeged, az Újpest FC, a Halászi Focisuli, a Csep- Gól FC, a Dunaújváros, az ASI Dinamo, a Városgazda UA, az Ikarus, a Pécsi MFC, a Nagykáta, a Maglód, a Gyöngyös, a Borsod FC Miskolc vagy éppen a  Gloriett SE.

Fiataljaink nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelmekbe, a kicsiknél és a nagyobbaknál is megalkuvást nem tűrően, lelkesen és helyenként magabiztos győzelmeket aratva jutottak tovább szinte minden csoportból. A helyosztókon aztán kisebb korosztályaink bőven az élmezőnyben végeztek, bizonyítva, hogy cseppet sem lógnak ki akár az I. – II. osztályú egyletek utánpótláscsapatai közül.

Különösen érdekes volt látni az Elekes Zsolt vezette Csepel FC U12 csapatát, akik apait-anyait beleadva, néha kilátástalannak tűnő helyzetekből is talpra állva szerezték meg a csoportgyőzelmet, majd haladtak tovább egyre nehezebb és nehezebb (sőt nem egyszer korosabb… ) ellenfelekkel farkasszemet nézve, s végül sérülésektől is tizedelve az előkelő IV. helyet szerezték meg a 19 csapatos mezőnyben. Külön dicséret illeti a csapatot napsütésben és esőben is folyamatosan támogató (szülői)szurkolótábort, akik egészen a Csep- Gól FC elleni gigászi bronzcsata végéig űzték-hajtották a srácokat. Ott végül hatalmas csatában, csupán büntető-párbajban maradtak alul a mieink, de így is erőn felül teljesítve, felemelt fejjel jöhettek le a pályáról.

Cseppet sem mindennapi, ugyanakkor felemelő momentuma volt ennek a meccsnek, hogy a Csep- Gól és a Csepel FC szurkolók közvetlen egymás mellett buzdították övéiket, s tették mindezt a legsportszerűbb módon, úgy ahogy az a “Nagykönyvben” meg vagyon írva. Nem meglepő, hogy a két csepeli csapat közös fotót is készített az összecsapást követően. Lám-lám, bizony így is lehet…

A torna második napján a 2008 -as korosztályunk lépett pályára, akik két vereséggel kezdtek, majd győzelmeiket követően csoportmásodikként mentek tovább. Ezt követően 1:0-ra kikaptak a Siófoktól, ami azt jelentette, hogy az 5-8. helyért mérkőzhettek. Ott két sikerrel megvívott találkozót játszottak a srácok, így az előkelő 5. helyen fejezték be a tornát.

Szabó Tibor így látta  a történteket: – Egyesületünk U7-U8-U9-es korosztályai színvonalas, amolyan szezonzáró tornán vehettek részt Balatonlellén. A legkisebbek szereplése ez úttal is “szárnypróbálgató” jellegű volt, ugyanis alakulófélben lévő csapatról van szó, akik ráadásul többnyire idősebb gyerekek ellen léptek pályára. Mind ezek mellett láthattunk remek egyéni megmozdulásokat, ami -bár közhelyesnek tűnhet- biztató lehet a jövőre nézve. A 2009-2010-es korosztály már komolyabb esélyekkel vághatott neki a küzdelmeknek a gyerekek kvalitása és az eddig elért eredmények okán. A 20 csapatos mezőnyben két együttessel is képviseltettük magunkat, akik az elért 6. illetve 8. helyükkel ismét bizonyították, hogy országos szinten is ütőképes alakulatról beszélhetünk. Összességében elégedettek lehetünk legifjabb szekciónk mutatott játékával, csakúgy mint egész éves szereplésükkel. Az edzések a vakáció ideje alatt szünetelnek, a munkát augusztus végén folytatjuk, s bízunk benne, hogy néhányan még csatlakoznak majd a Csepel FC kis korosztályaihoz a felkészülési időszakban is!

Pop Richárd így értékelt korosztályos csapata közösségi oldalán:- Eljött a csapat életébe a nap, amikor egy húsz csapatos tornán a 6. hellyel már elégedetlen vagyok, akárcsak a múlt heti (Hajdúnánás) 4. helyezéssel. Ez annak a munkának köszönhető, amit eddig elvégeztünk. Nagyon nagy fejlődésen ment át a csapat, azt gondolom, hogy felzárkóztunk az első osztályú klubok mögé, s bár nem értük be őket, de egy jól feléptett, egymásra épülő képzéssel még jobban felzárkózhatunk! Büszkék lehetünk a gyerekekre! Jó pihenést, nyaralást, feltöltődést kívánok mindenkinek!

Kincses Ádám utánpótlás vezetőnk sem volt elégedetlen: – Egymást követő második hétvégén vettünk részt két napos tornán a csapatokkal, ezúttal mintegy 70 fővel képviseltettük magunkat az I. Lelle Kupán. Öröm volt látni, hogy a gyerekek javarészt már hozzászoktak a reggeli utazást követő szinte azonnali játékhoz, úgyhogy ezzel semmiféle probléma nem akadt. Szinte minden korosztályunk a csoportban és a helyosztó mérkőzéseken is elismerésre méltóan szerepelt tartalmas, jó futballt bemutatva minden korosztályunk lépett egyet előre önmagához képest, és ismét örömteli volt látni a lelkes, megalkuvást nem tűrő biztatást, szurkolást a szülők, kisérők részéről. Azt hiszem, hogy ez a kétnapos torna kitűnő alkalmat biztosított az idei szezon lezárásának, ami ismét megmutatta, hogy jó úton járunk a gyerekekkel, ezen kell tovább menni és akkor a végén meg lesz az elvégzett munka gyümölcse! További nagy pozitívum, hogy fiataljaink a nagyobbak közt is megállták a helyüket (bár ez olykor testmagasságban nem látszódott meg), nem egyszer fel tudták venni a náluknál jóval robosztusabb ellenfelekkel is a harcot. Sem a hangulatra, sem a közösségi élményre, sem pedig a mutatott játékra nem lehet panaszunk Balatonlellét illetően, gratulálok minden játékosnak és kollégáimnak is a szerepléshez!