UP: pozitív mérleggel búcsúztunk a bajnokságtól!

A Csepel FC utánpótlása is lezárta a 2017/2018-as bajnokságot, ami összességében nem várt, remek helyezéseket hozott egyesületünk számára. Egy bajnoki cím, egy második hely és két harmadik helyezés mellett a BLSZ -es U19 -es csapatunk tavaszi szereplése is bajnoki címet ért, ám ők a totálisan átláthatatlan és követhetetlen versenyrendszer okán végül mégsem állhattak fel a dobogóra.

Borda Viktor: – A bajnokság utolsó fordulójára maradt tavalyi mumusunk, a Budai FC elleni összecsapás, akiket akkor sem az U17 -ben, sem az U19 -ben nem tudtunk legyűrni, sőt idei egyetlen ikszünket is velük játszottuk. Ennek következtében egy jó összecsapásra lehetett számítani előzetesen, amikor is szerettük volna megtörni az átkot” ami aztán nem kis nehézségek árán, de be is következett. Ez a meccs is alátámasztja, hogy ezek a srácok valóban megdolgoztak, megizzadtak a bajnoki címért, s bár ennek a találkozónak valódi tétje már nem volt a bajnokság végkimenetele tekintetében, saját céljaink még ott lebegtek a szemünk előtt! Megérdemelten, nagyon nagyot dolgozva, csapatként sikerült felülkerekednünk ellenfelünkön. A bajnokságot tehát úgy tudtuk befejezni, ahogy azt elterveztük, ezzel a találkozóval fel tudtuk tenni a koronát egész éves teljesítményünkre.

Jók: az egész csapat, egész éves küzdeni tudása és szellemisége okán

Pop Richárd: – Csapatunk elérte célját, előzetesen tisztában voltunk vele, hogy döntetlen vagy győzelem esetén megszerezzük a 3. helyet a bajnokságban, ezt egy nagyon fegyelmezett és stabil játékkal el is értük. Ugyan már az első játékrészben eldönthettük volna a meccset, de -sajnos a fontos találkozókon nem először- helyzeteinket kihasználatlanul hagytuk… Ellenfelünket az egész meccs során nem engedtük kibontakozni, gyakorlatilag lehetőségük sem volt a gólszerzésre, meglehetősen jó fizikumú labdarúgókkal álltak fel, de csak a szögletrúgásoknál okoztak kisebb kellemetlenségeket hátsó alakzatunknál. A csapat életében igen pozitívnak tartom, hogy nagyon sok összecsapáson “meg tudtuk ölni” ellenfelünk játékát fegyelmezett hozzáállásunkkal. Tiszta szívből gratulálok a csapatnak, akikkel egy fantasztikus évadon vagyunk túl, sok-sok remek sikerrel. Lassítani eztán sem fogunk annyit ígérhetek, még többször, még jobban oda fogjuk tenni magunkat a jövőben, hogy bajnoki érmeink még fényesebben csilloghassanak majd. Jó pihenést, maximális feltöltődést kívánok a srácoknak, akikkel találkozunk az alapozásnál!

Jók: az egész csapat

Kincses Béla: – Azzal kell kezdenem, hogy az első félidei játékunk kritikán alulira sikerült, akár az egyéni, akár a csapat teljesítményét nézem! Az ellenfél góljáról már nem is akarok beszélni, amit kb. 40 méterről kaptunk, igaz a szél is alaposan belekapott a labdába… Egy minden tekintetben negatív első félidőt követően aztán összekapták magukat játékosaim és gyakorlatilag 2 perc alatt megfordították a találkozó állását. Érdekes volt látni, hogy az első 45 perchez képest hogyan változott meg néhány játékos hozzáállása, gondolatvilága…  Vezetésünk után Nádas Krisztiánt kiállították, de volt annyi tartása a csapatnak a hátralévő időben, hogy ne engedje ki kezéből a győzelmet. Együttesünket dicséri, hogy vesztett állásból, két szép gólt rúgva sikerült a magunk javára fordítani a találkozót. Méltó módon, győzelemmel sikerült búcsúzni a bajnokságtól, aminek rájátszását ezzel meg is nyertük, fájdalom, hogy -mindenki legnagyobb megrökönyödésére- végül az alapszakasz eredményeit hozzácsapva, gyakorlatileg elvették a srácoktól a bajnoki címet.

Jók: Banitz Róbert, Döbröczöni Csaba

Elekes Zsolt:

Elekes Zsolt: