UP: csaknem hibátlan mérleg, bronzérmesek a lányok!

Utánpótlásunk újabb nehéz, ám annál eredményesebb hetet tudhat maga mögött. A leginkább sikerekben bővelkedő fordulóban lányaink megszerzték a bajnokság előkelő, harmadik helyét!

Borda Viktor: – Újabb nagyon komoly lépést tettünk a bajnoksággal kapcsolatos céljaink elérése felé. Egy rendkívül motivált Dunaharasztival találkoztunk de csapatunk minden egyes tagja rendkívül jó napot fogott ki, így az első perctől kezdve olyan nyomás alá tudtuk helyezni ellenfelünket és olyan pontos játékot tutdunk bemutatni, hogy csak idő kérdése volt, hogy mikor jutunk vezetéshez…. Ez hála Istennek a 16. percben -ugyan egy öngóllal- be is következett, és az egész félidő folyamán folytatni is tudtuk ezt a magas színvonalú játékot, ami eredményességgel is párosult. Tetemes előnyünknek köszönhetően a félidőben bátran tudtam változtatni a csapaton, amivel nem tört meg a lendületünk, ugyanott folytattuk a játékot, ahol az első 45 perc után abbahagytuk, igaz annyira eredményesek már nem voltunk… Számos gólhelyzeteünkből egyet sikerült értékesítenünk. Ebben az évben még nem láttam ennyire jól futballozni a srácokat 90 percen keresztül: nagyon motiváltan, felszabadultan, pontosan és szemre is tetszetősen játszott a csapat, aminek nagyon örülök. Jó volt látni, hogy nem nyomasztotta játékosaimat semmilyen teher, tudásuk legjavát adva futballoztak a meccsen.

Jók: az egész csapat

Pop Richárd: – A vártnál sokkal simább győzelmet hozott számunkra a meccs, bár ismerve csapatom erejét ez cseppet sem meglepő. Fontos volt, hogy úgy vágjunk bele a meccsbe és koncentráljunk a játékra, hogy ne essünk abba a hibába, hogy rengeteg helyzetünk ellenére le kelljen mondanunk pontról vagy pontokról. Játékosaim átérezték ennek fontosságát és az első perctől fogva nem volt kérdéses, hogy melyik csapat a jobb. Az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy a félidőben “fel kellett nyitnom egy-két szemet” , mert egyesek már akkor zsebben érezték a 3 pontot, amikor még csak 4 góllal vezettünk. Ekkor keveset láttam azokból a mozgásokból a pályán, amiket rendszeresen gyakorolunk, középpályásaink nem léptek elégszer a labdákért és így nem alakulhatott ki az a játék, amit elvárok a csapattól. Amennyiben játékosaim teljesen magukévá teszik azt a játékfilozófiát, amit próbálok nekik átadni, akkor még ennél is eredményesebbek lehetünk a jövőben. Szereztünk szép és szerencsés gólokat is, de nagy szükségünk volt erre a győzelemre, ami lökést adhat a hátra lévő mérkőzéseinkhez is, amelyeket természetesen sikerrel szeretnénk abszolválni. Ez a 3. hely megszerzéséhez is elég lehet, amit a tavaszi szezon előtt kitűztünk magunk elé.

Jók: az egész csapat

Kincses Béla: – A meccs fontosságát talán nem kell hangsúlyoznom, hiszen ahhoz, hogy továbbra is versenyben maradhassunk a dobogós helyek egyikéért, ezt is sikerrel kellett vennünk! Az előző meccshez képest egy kicsit más “garnitúrával” álltunkj fel, így egy más felfogású társaság lépett pályára a Hegyvidék ellen. A találkozó ugyan nem a legjobb forgatókönyv szerint alakult egy ideig: a félidőig gól nem esett, aztán pedig a házigazdák szerezték meg a vezetést, de szerencsére sikerült a magunk javára fordítani a meccset. Ellenfelünk meglehetősen tördelte a játékot, így nehéz dolgunk akadt. Kihagytunk egy rakat ziccert is, ami véleményem szerint annak köszönhető, hogy túlkombináljuk a dolgokat! Nem a lehető legegyszerűbben juttattuk el oda a labdákat, ahová kell, jöttek a “figurázások” holott a meccs előtt ismét elmondtam: azokra semmi szükség nincs! A gólnélküli első félidőt követően ellenfelünk előnyhöz is jutott egy kvázi bermuda háromszögnek köszönhetően: egyszer csak eltünt az ellenfél játékosa, majd megjelent és rúgott egy gólt nekünk… Azt követően nem zuhantunk össze, vettük a lapot és kisvártatva kiegyenlítettünk, majd megunkhoz véve a kezdeményezést előnyhöz is jutottunk, amit a végén még megtoldottunk eggyel, ami bebiztosította a sikerünket. , s Bár egyeseken már látszódik a bajnokság végén előforduló fáradtság, gratulálok a csapatnak az eredményhez.

Jók: Vitárius Gergő, Bakos Levente

Elekes Zsolt: – A lányok hat nap alatt játszottak le 3 meccset, ahol óriási eredményeket értek el! Az utolsó meccsünkön a bajnoki címre hajtó Astra otthonában legalább egy pontra volt szükségünk ahhoz, hogy megszerezzük a harmadik helyet, amit végül be is zsebeltek játékosaim. Rendkívül fegyelmezetten, minden utasítást betartva, remekül játszottunk és bizony a győzelmet is megérdemeltük volna! A rendkívül emelkedett hangulatú találkozó méltó volt a csapat által megszerzett bronzéremhez, aminek elmondhatatlanul örülök! Külön köszönet “hangulatfelelőseinknek” a Csepel FC -s utánpótlás futballistáknak és szüleiknek, akik rangadóhoz méltó atmoszférfát teremtettek a lányok meccséhez!

Elekes Zsolt: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, rögtön az elején 10 perc alatt háromszor álltak játékosaim a kapussal szemben, ám azokból a helyzetekből csak egyet sikerült gólra váltani. Ezzel sajnos szépen fel is hoztuk a házigazdákat… A második félidőben aztán gyorsan rúgtunk két gólt, ám -szokás szerint- utána kaptunk is egyet, amivel saját dolgunkat nehezítettük meg! Fontos győzelmet arattunk!

Elekes Zsolt: – Futballra teljesen alkalmatlan pályán sikerült az ellenfél stílusát átvéve egy borzasztó meccset játszanunk. Ezt bizony gyorsan el kell felejtenünk és haladni tovább!