UP: 6/5 a múlt heti csepeli mérleg!

A Csepel FC utánpótlás csapatai közül ezúttal szabadnapos volt az országos bajnokságokban szereplő U17 és U19-es együttes, de amelyek pályára léptek, azok javarészt győztesen hagyták el a játékteret, a lányok sikerének is örülhettünk.

Pop Richárd: – Csapatom játékán meglátszott, hogy ezen  a héten már két meccset is lejátszottak, ahol előzetesen 9 pont megszerzését tűztük ki célként. Ez szerencsére sikerült is, sikerrel vettünk minden akadályt, amiért jár a gratuláció. A meccsről: ellenfelünk az egyetlen hibánkat góllal büntette, ráadásul a házigazdák kapusa remek napot fogott ki, többször is előfordult, hogy nem tudtunk túljárni az eszén. A helyzeteink alapján nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem. Kifejezetten pozitív, hogy a kapott gól után -két bajnoki meccsel a hátunk mögött- is rá tudott tenni a csapat még egy lapáttal és addig mentünk, amíg meg nem törtük ismét ellenfelünket. Góljainkat begyakorolt, elsősorban  kényszerítő-megoldásokat követően szereztük, melyeket számtalanszor sulykolunk az edzéseken. Gratulálok a csapatnak az egész héthez, ami nem volt könnyű, de a srácok megtettek minden tőlük telhetőt a sikerek érdekében.

Jók: Döbröczöni Csaba, Gladkov Zoltán, Kiss Márk, Lipl Noel, Banitz Róbert, Strum Gergő, Horváth Ákos, Hegyes Márton

 

Pop Richárd: – Amint azt az eredmény is mutatja, nagyon magabiztosra sikeredett a győzelmünk. Kifejezetten motiváltan léptünk pályára és a helyzeteinket jó százalékkal értékesítettük. Örülök a kombinatív játékunknak, és a sok, szemre is tetszetős gólunknak. Egy meglehetősen kicsi játéktéren zajlott a meccs, ahol játékosaim rákényszerültek a gyors döntésekre. További pozitívum, hogy sikerült minden játékosomnak lehetőséget biztosítani a pályára lépésre, akik jól is szálltak be a meccsbe.

Jók: az egész csapat

 

Elekes Zsolt: – Szenzációs mérkőzésen, a hajrában fordítva a  arattunk nagyon fontos és szép győzelmet. Stabilak voltunk, sok párharcot nyertünk és a végére erőnlétben is felülmúltuk ellenfelünket. Az utolsó 20 percben szerzett két gólunk csapategységünk erejét hűen tükrözi!

 

Elekes Zsolt: – A futball bizony néha igazságtalan! Játékosaim mindent megtettek a pontszerzés érdekében: csúsztak-másztak, güriztek a pályán, de az utolsó másodpercben a játékvezető egész egyszerűen tönkretette a munkánkat! Úgy ítélt ellenünk a kaputól 10 méterről egy szabadrúgást, hogy közben nálunk volt a labda…. Bevallom, hogy 40 év alatt én még ilyet nem láttam futballpályán! Gratulálok az egész csapatnak!

Kincses Béla: – A tavalyihoz képest ellenfelünk alaposan meglepett bennünket játékstílusával, szervezettségével, láthatóan sokat fejlődtek az elmúlt időszakban. Ennek megfelelően nem indult könnyen a találkozó, de magunkhoz tudtuk ragadni a kezdeményezést és a 7. percben megszereztük a vezetést. Sokáig azonban nem örülhettünk, mert az első figyelmetlenség után ki is egyenlített a házigazda, amin még túl tudtunk lépni és újabb két góllal elhúzni tőlük, ám utána jött egy némileg érthetetlen hullámvölgy…  Ez -érzésem szerint- néhány játékos elkényelmesedése okán következhetett be, amit újabb két góllal büntetett meg ellenfelünk. Ezt követően aztán  sikerült felébrednünk “csipkerózsika-álmunkból” és megrázta magát csapatunk, s a magunk javára fordítottuk a találkozót. Én továbbra is értetlenül állok az előtt, hogy kétgólos vezetést követően vajon mi szállja meg néhány játékosomat, hogy egész egyszerűen megelégszik az addigiakkal, elkényelmesedik a pályán… Sajnos ezt már nem először tapasztalom és keresem, kutatom az okát! Rengeteg eladott passz, pontatlanság jellemezi az ilyen időszakokat, amivel bizony könnyen elmehet egy-egy meccs. Szerencsére Borza jól oldott meg egy elfutást, majd Torda a végén bebiztosította a sikert, ami összességében reálisnak mondható. Ennek ellenére van hiányérzetem, az ilyen megingásokat gyökerestül ki kell írtani, mert ha ezt egy jobb csapat megérzi és kihasználja, annak bizony vereség lehet a vége! Örülök, hogy a felső házi etapot győzelemmel indítottuk.

Jók: Kaszab Ferenc, Torda Bence, Tóth Márton

 

Elekes Zsolt: