Csepel FC az e-sport élvonalában!

Az e-sport rohamosan fejlődő világában kiemelkedik a labdarúgás. Magyarországon jövő héten kezdődik a Magyar Bajnokság ötödik évada, ahol több valódi NB I-es klub is képviselteti magát.

Nos, örömmel számolhatunk be arról, hogy most már nem csak a zöld gyepen, hanem az interneten is szurkolhatunk kedvenc csapatunknak, hiszen az online módon követhető mérkőzéseken a Csepel FC is képviselteti magát, eSportbusz-Csepel FC néven.

A Sportbusz-Csepel FC név ismerősen csenghet szurkolóink számára, hiszen pár évvel ezelőtt egy szezon erejéig az Esztergom közeli személyszállító vállalkozás támogatta csapatunkat, tulajdonosa György Gábor (aki maga is régi Csepel-drukker a 80-as évekből…)  egy működő e-csapat  megbízásaként a  közelmúltban kereste meg az egyik tulajdonost Takács Krisztiánt ötletével, hogy mit szólna  hozzá, ha Csepel újra a nagy múltú ellenfeleivel csatázhatna a bajnoki pontokért.

A megbeszélést megegyezés követte, így rohamtempóba kapcsolt a szervezés, hogy minden készen álljon a hivatalos HPCL (Hungarian Pro Clubs League) bajnokság rajtjára, amely április 1-jén veszi kezdetét.

A jelenlegi csapatot alkotó srácok az első szezonban remekül teljesítettek, a középmezőnyben végeztek a 12 csapatos bajnokságban, így gőzerővel készülnek az újabb megmérettetésre, ezúttal már egy valódi fociklub színeit képviselve.

Mit kell tudni az e-futballról?

A mérkőzések a FIFA 18 játékon belül a Pro Clubs nevű játékmódban zajlanak, ahol épp úgy tizenegy játékos lép a virtuális gyepre tizenegy ellenében, mint a hagyományos futballban. Mindenki egyetlen karaktert irányít. A játékosok edzenek, fejlődnek, képességeket szereznek (például az alap karakterünk kezdetben nem igazán képes használható cselek bemutatására, ezeket meg kell szerezni bizonyos mérkőzésszám elérésével) és külső szervezetek bajnokságaiban indulhatnak csapatukkal.

Magyarország az elsők közé tartozott, ahol az igazi labdarúgó klubok is beszálltak az e-sport ezen válfajába és saját csapatot alapítottak (MTK Budapest, DVTK, DVSC, Puskás Akadémia, UTE).

Hungarian Pro Clubs League, azaz a magyar bajnokság résztvevői között találhatóak a korábban említett valódi egyesületek csapatain kívül, baráti társaságok és e-sport csapatok squadjai (pl. Wonder Stag,  Zylex), szponzorált csapatok (pl. Hartman eSport, Dr. Relax eSport), sőt a Testnevelési Egyetem is csapatot indított TFSE eSport néven.

A magyar válogatott a bajnokság legjobb játékosaiból tevődik össze, akiket a liga vezetői, azaz a „szövetségi kapitányok” hívnak be.

A későbbiekben további információkat is közlünk a bajnokság részleteiről, elérhetőségéről.