NB III: Vereség Pápán, baj azonban nincs!

Sajnos nem sikerült pontot szereznie csapatunknak a korábbi NB I-es és NB II-es labdarúgókkal teletűzdelt Pápa otthonában, de szégyenkeznivalónk nem lehet a találkozót illetően.

A hazaiak az egykoron a Haladásban, Tatabányán majd Ajkán is futballozó Skriba Máté két góljának köszönhetően 2:0-ás előnyre tettek szert az 54. percre, amin később Somodi Ádám találatával sikerült picit szépítenünk, de sajnos az egyenlítés már nem jött össze. Együttesünk így továbbra is a 9. helyen állomásozva várhatja a következő fordulót. Edzői nyilatkozat hamarosan!

A pápama.hu beszámolója a mérkőzésről:

“Négy győzelem, öt vereséges hazai mutatóján szeretett volna javítani a Perutz FC az NB III-as labdarúgó bajnokság 20. fordulójának szombati játéknapján. A Perutz stadionban ugyanis ezidáig nem igazán tudta érvényesíteni a hazai pálya előnyét a sárga-kék csapat, a Várkert úton 12, idegenben 16 egységet gyűjtöttek Szabó Zsolték. Rá is fért volna a mieinkre a pontok itthon tartása, hiszen tavasszal még nem sikerült győztesen elhagyniuk a pályát, két vereséggel a háta mögött a Perutz a Sánta – Böröczky, Kozma, Nagy B., Bohner – Baldauf, Jurik, Németh L., Hanzl, Skriba – Szabó Zs. összeállításban kezdte a mérkőzést. Negyed óra alatt már két góllal is vezethetett volna a hazai alakulat, azonban mindkét óriási lehetőség kimaradt, előbb Szabó Zsolt találta el a bal kapufát, majd Németh centerezését lőtte két méterről fölé a támadó. A félidő derekán Németh ismét jól iramodott meg a jobb oldalon, majd középre tálalt és a hosszún érkező Skriba Máté kapásból a jobb sarokba lőtt, Lőrincz kapus nem ért le a jól helyezett lövésre 1-0. Fél óra elteltével alakította ki első lehetőségét a vendég csapat, ekkor Somodi vette a rövid felsőt célba, ám próbálkozása pontatlan volt, így Sántának nem kellett játékba avatkoznia. A 42. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez a Csepel, Simon végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, bal felsőbe tartó labdájába a pápai kapus azonban hatalmas bravúrral még bele tudott érni, mely után a védők felszabadítottak, az első 45 percben több helyzet pedig nem alakult ki. A találkozó szünetében a Pápai Egyesített Labdarúgó Club átadta a Hónap játékosa elismerést, melyet Kövér László, az Országgyűlés elnöke Erdősi Milánnak, az U13-as csapat játékosának nyújtott át. A második félidő első említésre méltó eseménye mindjárt egy Perutz gól volt, az 55. percben egy rosszul elvégzett szöglet után Baldauf elé került a labda, aki középre ívelt, a kimozduló Lőrincz kapust pedig megzavarták védői, így Skriba senkitől sem zavartatva belsőzhetett a kapuba 2-0. A második gól után talán már elkönyvelte a győzelmet a Pápa, amikor is szépített a Csepel, egy labdavesztés utáni visszatámadásból Somodi elé került a labda, aki okosan kilőtte a bal felsőt 2-1. Újra nyílt volt a meccs, ráadásul Hanzl Mátét négy perccel később le kellett cserélni, a középpályás hordágyon hagyta el a játékteret és térdsérülés miatt kórházba is szállították további vizsgálatokra. A hátralévő negyed órában meg tudta őrizni egygólos előnyét a pápai együttes, mely ugyan nem játszott ma sem jól, de legalább első tavaszi győzelmét el tudta könyvelni. ”

Forrás: papama.hu

Pápai Perutz FC – Csepel FC 2-1 (1-0)

G.: Skriba 2 ill. Somodi

Pápai Perutz FC: Sánta – Böröczky, Kozma, Nagy B., Bohner – Baldauf (Horváth 86), Jurik Németh L., Hanzl (Koncsag 80), Skiba – Szabó Zs. (Molnár 94)

Csepel FC: Lőrincz – Rakic (Teplán 27), Haraszkó, Hesz, Marczinka (Tóth 58) – Simon, Fisli, Szabó, Somodi – Németh, Korozmán (Vörös 68)