UP: kis és nagy arányú győzelmek a tarsolyban!

A Csepel FC labdarúgó utánpótlás csapatai folytatták tavaszi bajnoki mérkőzéseik sorát, amit ezúttal sarkvidéki időjárási körülmények között, becsülettel, sőt sikerekkel tűzdelve abszolváltak, 34:6-os gólkölönbséggel.

Elekes Zsolt: – Megérdemelt győzelmet arattunk, de nagyon bosszús vagyok a kapott gól miatt! Egyszerűen luxus, hogy megint pontrúgásból kaptunk egy gólt! Egész egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy kapott góljaink 79 százalékát rögzített játékhelyzetből kapjuk… Tekintve, hogy komoly céljaink vannak, az ilyen hibák nem férnek bele!

 

Elekes Zsolt: – Egy Csepelen hosszú ideje nem létező labdarúgó-korosztály szárnybontogatásának lehetünk szemtanúi. Az ősz folyamán 8 gólt kaptunk ettől a csapattól, mostanra viszont elérkeztünk arra a szintre, hogy elégedetlennek kell lennünk a megszerzett egy ponttal. Erre nagyon büszkék lehetünk! Több volt ebben a meccsben! Csúszunk, mászunk, küzdünk egymásért és a Csepel címeres mezért, egy pici higgadtság és még jobb eredményeket érhetünk el! Megyünk tovább az alábbi három dolog mentén: meló, meló, meló!

 

Pop Richárd: – Nem a legideálisabb körülmények közt kellet lejátszanunk a meccset, nagyon nehéz egy olyan csapat ellen játszani, akik még csak meg sem próbálnak legalább háromszor egymáshot passzolni… Ennek okán folyamatos játék nem tudott kialakulni, ellenfelünk  a saját kapujától 20 méterre 10 fővel védekezett egy meglehetősen kicsi játéktéren. Ennek ellenére hoztuk a kötelezőt és megszereztük az újabb három pontot. A továbbiakban gyorsabb, pontosabb játékra lesz szükségünk, leginkább a támadósorban. A lényeg, hogy túl vagyunk ezen a találkozón is, ahol egész jó volt a csapatjáték, ellenfelünknek egyetlen kapuralövése nem sok, annyi sem volt, leginkább a kapusomat féltettem, nehogy tüdőgyulladást kapjon a havas esőben…

Jók: Horváth Ákos, Gladkov Zoltán

 

Borda Viktor: – Előzetesen nehéz meccsre számítottam, amire az időjárási körülmények és a pálya mérete is “rátettek egy lapáttal”… Mindezek ellenére nem változtattam a csapaton és a harcmodoron sem. A mérkőzés eleje a várakozásoknak megfelelően indult: nem igazán tudtunk helyzetbe kerülni, de a 21. percben végre sikerült kialakítani egy 100 %-os ziccert, amit gólra váltottunk, amivel átszakadt egy lélektani gát és azt követően már sorra alakítottuk ki a helyzeteinket, melyekből jó néhányat gólra is váltottunk.  A félidőre így magabiztos, ötgólos előnyre tettünk szert. A szünetben változtattam, két magas termetű középpályásunkat két alacsonyabb termetű, technikás játákosra cseréltem, illetve a csatár poszton Kaszab Fecót a mozgékony Borza Bence váltotta, ami ugyancsak jó választásnak bizonyult. Mindezek okán elmondható, hogy a második 45 perc már igazi, felszabadult örömfocit hozott, már ha lehet ilyet mondani a mostoha időjárási körülmények közepette. Egy nagyon magabiztos, nem vártan nagy arányú győzelem született.

Jók: Vörös Bence, Papp Ádám, Győri Barnabás, Kutika Dániel, Sebestyén László

 

Kincses Béla: – A mérkőzés előtt bejelentettem a csapatnak, hogy egyértelműen a felsőházba jutást jelöltük meg célként, amihez ezt a meccset minden körülmények közt magabiztosan hoznunk kellett. Igyekeztem arről meggyőzni a a fiúkat, hogy ez bizony már egy komolyabb elvárás… Ennek megfelelően -ismerve az ellenfél játékerejét-  változtattam picit a taktikán és az elejétől fogva egész pályás letámadást alkalmaztunk, aminek már az első percben meg lett az eredménye gól formájában. Húsz perc elteltével pedig már 6 gólosra duzzadt az előnyünk. Azt kértem a srácoktól, hogy próbáljanak egy kicsit felszabadultan futballozni, aminek az alapja, hogy segítség egymást, keressék egymást a pályán a labdákkal. Jeleztem, hogy próbáljanak meg inkább egy csellel kevesebbet csinálni, így a csapatjátékra helyezni a hangsúlyt. Az edzésen gyakoroltak közül megintcsak láttam viszont nem egy, nem két dolgot, amit örömmel vettem, de azért voltak még hiányosságaink is, melyeket mielőbb pótolni kell néhányuknál. Külön öröm, hogy a még csak 17 éves cseréink is nagyszerűen szálltak be a játékba, ami kellemes meglepetést okozott. Még egy meccs van az alapszakaszból, amit ugyancsak győzelemmel szeretnénk abszolválni, ezért kell most mindent megtennünk!

Jók: az egész csapat

Sajnos a Csepel FC-s lányok nem tudták folytatni a Honvéd legyőzése után jó szériájukat: az ősz folyamán magabiztosan legyőzött Törökbálint-Budaörs alaposan visszavágott a mieinknek és háromgólos sikert arattak.