Németországban egykori csepeli ászok vitték a prímet!

Az egykor szebb napokat látott csepeli labdarúgóidők néhány jeles képviselője januárban felkerekedett és közösen szervezett utazás keretében meg sem álltak Németországig, ahol nívós teremlabdarúgó tornán vettek részt. Teljesítményük hibátlanra sikeredett, kupagyőztesként távoztak!

A Sumits József, Török Péter, Jakab Rudolf, Szabó Sándor, Szabó Norbert, Baksa István, Novakov Zoltán, Rottenbiller Gábor, Kincses Miklós, Varga Ákos, Törökgyörgy Zoltán, Galambfalvi Zoltán, Horváth Attila, Kovács Balázs alkotta Team Ungarn Csepel  elnevezésű egylet a kiváló labdarúgó testvérpár Tyukodi Zoltán és Tyukodi Tibor vezetésével vágott neki a torna küzdelmeinek a korábbi csepeli utánpótlás sikeredző Schmél László szakmai felügyelete mellett.

Az eseményről Sumits József a csapat kapusa a Csepel SC utánpótlásának korábbi remek sportolója számolt be:

– A hatodik alkalommal megrendezett Josef Pratzl emléktornán vettünk részt a srácokkal. A névadóról tudni kell, hogy egy straubingi futballista volt, aki sajnos már elhunyt és a torna  bevételéből támogatják a családját. Együttesünk ezt megelőzően is szerepelt már a tornán, de most először sikerült elhódítanunk a győztesnek járó kupát. Nyolc csapat vett részt a megmérettetésen: három straubingi (helyi) egylet, Passau, Regensburg, Hankofen, Neukirchen illetve mi. Értelemszerűen két négyes csoportban zajlottak a küzdelmek, a csoportmeccsek során kétszer nyertünk (2:1, 2:0) és egyszer ikszeltünk (0:0), amivel sikerült az élen végeznünk. A fináléban a másik csoport első helyezettjével találkoztunk, ami meglehetősen izgalmasra sikeredett: nehezen ugyan de sikerült vezetést szereznünk, amit követően ellenfelünk mindent megpróbált az egyenlítésért, még a kapust is lehozták, ám mi hősiesen kivédekeztük a hátralévő időt, sőt ráadásként még gólt is szereztünk, amivel végleg el is dőlt a döntő a javunkra. Hab a tortán, hogy legjobb játékosnak Szabó Norbertet választották (a szintén csapattag Szabó Sándor öccsét), így a lehető legjobb szájízzel hagytuk el a sportcsarnokot. Hadd mondjam még el, hogy a Toa Tattoo Straubing azaz Törökgyörgy Zoltán biztosította a szerelést a csapatnak és egyik este vendégül is látott bennünket. Straubingról pedig nem árt tudni, hogy egy mindössze 40 ezres városka, aminek nem kevesebb, mint nyolc futballcsapata van, s Tyukodi Tibi 1992 és 1996 között itt futballozott, onnan származik a kapcsolat. Napjainkban a város élvonalbeli sportja a Bundesliga 1-es Straubing Tigers jégkorong csapatához köthető, meg is néztük az egyik meccsüket, ahol nagyjából  5000 néző varázsolt fantasztikus hangulatot a jégcsarnokba – zárta a beszámolót az immáron friss kupagyőztes kapus.

Gratulálunk a Team Ungarn Csepel csapatának és szakvezetőinek!