U17, U19: Kupagyőzelem és bronzérem Cegléden!

A Ceglédi VSE Labdarúgó Szakosztálya tizenharmadik alkalommal rendezte meg a helyi labdarúgó utánpótlás egyik legismertebb alakjának, Elekes Józsefnek emlékére utánpótlás korú labdarúgó tornáját. Klubunk két együttessel képviseltette magát aminek egy kupasiker és egy III. helyezés lett a végeredménye.A szervezők közlése szerint az idén 14 egyesület fogadta el a meghívást. Négy korosztályban – U-13-tól az U-19-ig- összesen 27 csapat mérette meg magát a Gál József Sportcsarnokban.
U 17-es együttesünk Pop Richárd vezetésével vágott neki a tornának, ahol nagy menetelést követően, végül nem talált legyőzőre és elhódította a győztesnek járó serleget!

Végeredmény:

I. Csepel FC
II. III. Kerületi TVE
III. Pénzügyőr SE
IV. Monor SE
V. Nagykáta SE
VI. Ceglédi VSE U-17,
VII. Abonyi KID FC
VIII. Ceglédi VSE U-16

Pop Richárd: – A csoportmeccseket másodikként abszolváltuk és jutottunk tovább a következő körbe. Az eredmények talán nem is tükrözték hűen a játékunkat, ugyanis a torna legkombinatívabb játékát mutattuk be, ami némi szerencsével is párosult. Csapatom nagyon megérdemelte a diadalt, melyet követően jó volt látni a srácok felszabadult ünneplését. Érdekesség, hogy az elődöntőben (Pénzügyőr 3:3) és a fináléban is (III. kerületi TVE 1:1) pontrúgások döntöttek . A Pénzügyőr ellen gyermeteg hibákból elkövetett gólokat kaptunk, labdavesztéseinket követően 3 kapura lövésből háromszor büntetett ellenfelünk, minek következtében az egész meccsen futottunk az eredmény után… Meccseink összképéhez hozzátartozik, hogy minden alkalommal legalább 5-6  ziccert hagytunk kihasználatlanul, ami akár meg is bosszulhatta volna magát. A fináléban azzal a III. Kerülettel játszottunk, akiktől a csoportmeccsen (két kontrából) 2:0-ra kikaptunk, így volt miért visszavágni. Szerencsére ez végül sikerült is: Varga Botond révén szereztük meg a vezetést, amit szinte az egész meccs alatt sikerült megtartanunk, ám a lefújás előtt fél perccel egy meglehetősen véleményes körülmények közt megítélt szabadrúgást követően ellenfelünk kiegyenlített. Ezzel úgy tűnt kiénekelhetik a sajtot a szánkból, ám a “büntetőpárbajban” higgadtak tudtunk maradni: kapusunk egy lövést hárított aztán ellenfelünk kapufát is rúgott, játékosaim pedig mindannyian értékesítették a lehetőségeiket, ami így a végső sikerhez vezetett. Külön öröm, hogy a torna legjobb játékosa Máté Gergő lett, kiemelkedő mezőnyjátékának köszönhetően. Gratulálok a srácoknak a teljesen megérdemelt kupagyőzelemhez!

Az U19-es együttes  Borda Viktor vezetésével veselkedett neki a küzdelmeknek és meglehetősen furcsa bíráskodás közepette szerezte meg a bronzérmet. A torna legjobb kapusa Végh Krisztián lett, akit ugyancsak nem mindennapi körülmények között ki is állítottak az egyik meccsen, ami sajnos döntőnek bizonyult a végeredmény tekintetében.

Végeredmény:

I. Ceglédi VSE
II. Monor SE
III. Csepel FC
IV. FC Dabas
V. Albertirsa SE

Borda Viktor: – Az Albertirsa és a Dabas együtteseit sikerült két vállra fektetni, a Monortól 4:3-ra, a későbbi győztes, hazai Ceglédtől pedig 5:4-re kaptunk ki. Nagyon pörgős meccseket játszottunk, amelynek színvonala lehetett volna magasabb is, de az egyszer 25 perc játék 4+1-es felállással az meglehetősen erőt próbálónak bizonyult. Csapatomat tíz játékos alkotta (1 kapussal). Évek óta járunk erre a tornára, és sajnos a hangulat ezúttal meglehetősen ellenségesnek bizonyult csapatunk irányába, ami a játékvezetői tevékenységben is megmutatkozott… Amennyiben ezt a tornát a felkészülés részeként fogjuk fel, akkor azt mondom, hogy mindenképpen hasznos volt, hiszen ilyenkor a holtszezonban szükség is van teremtornákra. Ezt a jövőben is szeretnénk beiktatni programunkba, de valószínűleg nem Cegléden. Minden külső hatás ellenére a srácok korrektül álltak a mérkőzésekhez, külön gratulálok Végh Krisztiánnak a legjobb kapus címhez!

 

A fotón a győztes U17-es együttes látható.