Csepel FC Advent 2.0 – fellobbant a 2. gyertya

A hagyományokat folytatva vasárnap este fellobbant a Csepel FC adventi koszorújának második gyertyája is a klub székházának aulájában, ahol ezúttal legifjabb labdarúgóink közül néhányan voltak segítségünkre a gyertyagyújtásnál.

 

Advent második vasárnapján a napjainkban rendkívül elfoglalt, több futball tornán is remeklő ifjú korosztályaink tagjai és szüleik képviseltették magukat december 10-én este a Béke téri sporttelepen, ahol Kincses Ádám szakmai vezető és Légrádi Gábor sajtófelelős felügyelete mellett gyújtották meg a gyertyákat a  gyerekek.

Advent 2. napja:

A gyertyákat vasárnaponként (vagy előző este) gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet. A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor. Az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég az utolsó vasárnapon.

Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: 1. hit, 2. remény, 3. öröm, 4. szeretet. A gyertyák egyben a katolikus szimbolika szerint egy-egy személyre vagy közösségre is utalnak:

Ádám és Éva – mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást (hit);

zsidó nép – akinek megígérte, hogy közülük származik a Messiás (remény);

Szűz Mária – aki megszülte a Fiút (öröm – rózsaszín gyertya);

Keresztelő Szent János – aki hirdette Jézus eljövetelét, és készítette az utat az emberek szívéhez (szeretet).