Tervek, elképzelések, játékosok – Csepel FC szurkolói ankét

Felnőtt csapatunk vezetősége és játékosai közül néhányan a szokásoknak megfelelően ezúttal is szurkolói ankét keretében találkoztak csütörtökön a klub szimpatizánsaival és ismertették az előttünk álló bajnoksággal kapcsolatos terveiket valamint mutatták be az új igazolásokat.

A megjelenteket Takács Krisztián résztulajdonos köszöntötte a klub VIP helyiségében, majd adta át a szót Gabala Krisztián szakmai vezetőnek, aki örömét fejezte ki, a szép számú érdeklődő láttán. Elmondta, hogy az előző idényhez képest a csapat túlzottan nem változott, az egyik legfontosabb fegyvertény, hogy sikerült egyben tartani a keret magját. Hozzátette: az értékek megtartása mellett az volt az elképzelés, hogy posztokra igazoljunk. Szót ejtett a távozókról is, akik közül Durso Giuliano az NB II -es Váchoz, Németh Gábor Rácz Botond és Szabó Krisztián a THSE- Szabadkikötőhöz igazoltak, míg Borgulya István idény közben befejezte pályafutását, Paulik pedig egy ideje nem adott életjelt magáról. Az érkezők listája népesebb: a szakvezető kifejezett kérése volt, hogy szerezzék meg az 1997-es születésű, csepeli Németh Zoltánt az ESMTK -tól, akivel hosszú távon számolna. Csák Zoltánt – aki megfordult az NB II -es Dorogban és NB III -as gólkirály volt Dabason – a BKV Előréből igazoltuk, a támadó szellemű Rosta Levente pedig (sérülése okán egy év kihagyás után) Ajkáról került klubunkhoz. A Csepelhez ugyancsak kötődő 195 cm magas Váczi Dániel az NB III -as Honvéd–MFA együttesétől került hozzánk, Marczinka Tamás -aki a középpályán játszik- pedig Budafokról igazolt hozzánk, de korábban a BKV Előrében is játszott. Felkerült az ifiből az 1998-as születésű Bodnár Dániel, aki belső védőként és jobbhátvédként is használható és kiválóan erősíti a szakmai stáb azon filozófiáját, miszerint csepeli nevelésű fiatalokat is be szeretnének építeni a csapatba.

A fiatalabb (ifi korosztályból) történt igazolások közül elsőként az 1999-ben született Tóth Márton került szóba, aki a Szombathelyi Haladásból érkezett Csepelre. A védekező középpályás tanulmányai révén került a fővárosba, s klubunkban kiváló lehetőség nyílik számára a folyamatos játéklehetőséget illetően. Rajta kívül csatlakozott a csapathoz két ugyancsak 18 esztendős labdarúgó a Videotonból, akik a Puskás Akadémia, majd a fehérvári klub ranglétráját járták végig, s akikben -bár van még hová fejlődniük- szakvezetőnk szerint van potenciál. Végül még két 17 esztendős labdarúgót mutatott be Gabala Krisztián, egyikük Sebestyén László, aki korábban a Halászi Focisuliban, majd a Honvéd-MFA -ban pallérozódott, jó kvalitású, elsősorban jobbhátvéd posztján bevethető labdarúgó, másikuk pedig a saját nevelésű, tehetséges, remek adottságokkal rendelkező kapus Végh Krisztián, ő jelenleg a harmadik számú hálóőr a felnőtteknél. Gabala Krisztián hozzátette: összesen 27 fős a keret és az egyik elsőrendű cél a fiatalok integrálása a csapatba, ezt is tükrözi a szokásosnál is fiatalabb átlagéletkor. Bár voltak további tárgyalások is kiszemelt labdarúgókkal, velük – elsősorban anyagi okok miatt- nem sikerült megállapodni. A keret 98%-ban végleges, ám mivel augusztus 31-ig tart az átigazolási időszak, ez akár még változhat is…

A beszámoló után a szurkolók is feltehették kérdéseiket, amelyre igyekeztek válaszolni játékosaink és szakembereink, s itt kiderült, hogy szakvezetőnk 40-44 ponttal számol ebben az idényben és abban is bízik, hogy a meccsek java részén már egyértelmű dominanciával is fel tudunk majd lépni.

Ezt követően Takács Krisztián a klub anyagi helyzetét vázolta röviden, amiből kiderült, hogy az MLSZ támogatásnak is köszönhetően idén nagyságrendileg 40 milliós büdzséből gazdálkodunk, (ami bárki számára nyilvános), és sajnálkozását fejezte ki, hogy más hazai egyesületektől eltérően Csepelen az önkormányzat évek óta egyetlen fillérrel sem támogatja az idén 105 éves klubot, ahol közel 200-an sportolnak. Befejezésül hozzátette, hogy a Csepel FC kiváló ugródeszka a futballisták számára, ugyanis itt szakmailag és mentálisan is minden adott a kiteljesedéshez, majd egy szurkolói felvetésre, miszerint „miért nincs névadó szponzora a csapatnak?” azt felelte: tárt karokkal várjuk, aki bármilyen támogatással fantáziát lát a patinás múltú, ám méltánytalan jelenű Csepel FC-ben.

A remek hangulatú ankét végén a klubvezetés egy-egy frissen nyomott Csepel FC plakáttal kedveskedett a rendezvény résztvevőinek.

Lejegyezte: Légrádi Gábor