U15: “szíve mindig volt a csapatnak” – Évértékelő

A Csepel FC korosztályos csapatai már készülnek a következő bajnoki szezonra,  de ezzel párhuzamosan az előző évad kiértékelése is folyamatosan zajlik. Ezúttal az U15-ös csapatunk teljesítménye került górcső alá.A mostani értékelés annyiban tér el a korábbiaktól, hogy Németh Gábor a csapat trénere és a felnőtt együttesünk csepeli nevelésű labdarúgója hat esztendő után el is köszön klubunktól és a kerületen belül, de másik együttesnél folytatja pályafutását. A tréner nem kevés időt és energiát fektetett itteni munkájába és egy jól játszó csapaton kívül valódi közösséggé formálta együttesét.

Németh Gábor: – Először is onnan kezdeném az elmúlt szezon értékelését, hogy egy évvel ezelőtt vezetésemmel elkezdődött egy közös munka az U14-15 között. Próbáltunk Elekes Zsolt kollégámmal arculatot adni ennek a két csapatnak, ügyelve a csapatszellemre, hierarchiára, kiszámíthatóságra. Közel 40 gyerek koordinálása olykor nem kis feladatot jelentett, de úgy gondolom összességében sikeres volt az együttműködés. Remélem ez a jövőben is így lesz!

A kezem alatt harmadik éve pallérozódó 2002-es korosztály ( kiegészülve 2003-asokkal ) idei szezonjára visszagondolva felemás érzéseim támadnak. Ha az eredményességet tekintem, lehet némi hiányérzetem, hiszen jó néhány pontot veszítettünk olyan mérkőzéseken (főleg az őszi szezon folyamán), ami jól jött volna a végelszámolásnál. Hatodik helyen zártuk a bajnokságot. Olyan bajnokságot, amely nívóját tekintve a három szezon közül a legerősebb volt. Az első 10 helyezett csapat kimondottan jó erőt képviselt, így biztos vagyok benne, hogy a korosztály fejlődését szolgálta az idei versenysorozat. Kiemelendő, hogy a Dorog csapatát kivéve minden ellenfelünktől tudtunk pontot vagy pontokat „rabolni”, ami mutatja, hogy az élmezőnnyel is pariban voltunk. Az első három helyezett csapat pontszámban kiemelkedett. Talán a negyedik hely lehetett volna a reálitás, amiről alig maradtunk le. A lőtt és kapott gólok száma megfelel a hatodik helynek. Góllövésben idén is Lipl Noel jeleskedett, 39 találatával, az összesített góllövő listán is előkelő helyet foglalt el. Örömteli, hogy idén egyre többen és nagyobb számban iratkoztak fel a házi góllövő listára. Az előző bajnokságokhoz képest sokkal több kapott gól nélküli mérkőzést játszottunk ( ez a kapusaink teljesítményét is dicséri ), viszont nyílt játékot felvállalva benne volt a szezonban néhány sokgólos adok-kapok találkozó is. Vannak a futballnak statisztikákkal nem magyarázható részei. Ilyen lehet például a közösség ereje és szellemisége, amiből ez a társaság (beleértve itt a szülőket is ) jelesre vizsgázott az együtt töltött időszak alatt. Rengeteg mérkőzésen ( főleg a tavaszi szezonban ) álltunk fel hátrányból. Saját magunk okozta nehéz helyzetekből nem egyszer másztunk ki és, ha nem is ment úgy a játék „szíve” mindig volt a csapatnak. Nem statisztikai adat a futball, a játék ,a klub szeretete, amit szintén próbáltam átadni ebben a szezonban is a gyerekeknek. A csapategység mellett közben egyéniségek is „kinőttek” a korosztályból, remélhetőleg fejlődésük töretlen marad! Az összképhez hozzá tartozik még, hogy 3 évvel ezelőtt nehéz helyzetben lévő társaság volt a 2002. A gyerekek kitartásának és elhivatottságának köszönhetően nem csak az eredményeik, de a játékuk összképe is fejlődést mutat, amihez gratulálok Nekik!

Június végével egy több éves együttműködés a korosztállyal számomra véget ért. Új edző kezei közé kerülnek a srácok, akinek ezúton is sok sikert kívánok! Az élet úgy hozta, hogy a szezon végén nem csak csapatomtól, hanem a klubtól is elköszönök. Köszönöm az egyesületnél közreműködő személyeknek az elmúlt 6 évet. Bízom benne, hogy a 105 éves Csepel FC- t méltóképpen képviseltem.

További sportsikereket kívánok mindenkinek!