Bajnoki évértékelő – U17, U19

A Csepel FC korosztályos labdarúgó csapatai közül az U17-es és az U19-es a III. osztály Közép-Nyugati csoportjában szerepeltek, előbbi a 4, míg utóbbi a dobogó 3. helyén zárta a 2016/2017-es bajnokságot.A csapatokat a BordaViktor – Pop Richárd edzőpáros irányította, az értékelést  Borda Viktortól kaptuk meg:

U17:

– A bajnokságnak úgy indultunk neki, hogy  amennyiben az élen végzünk, lehetőséget kapunk arra, hogy a csepeli utánpótlást az NB II-be emeljük. Hogy ez reális lehetőség volt -e ? Az első 9 fordulóig akár úgy is tűnhetett. Aztán az utolsó négy őszi mérkőzésen ez a sansz sajnos messze került tőlünk… Tavasszal aztán újra felküzdöttük magunkat és az utolsó pillanatig harcban álltunk az ezüstéremért, ami már ténykérdéssé vált. A vége aztán a 4-ik hely lett !Remek szezont produkált a zömében 2001 -es játékosok alkotta U17-es gárda. Le a kalappal mind az elvégzett munka, mind (bár itt azért van még mit fejlődnünk) pedig a mutatott fejlődés és a csapat játékának tekintetében. Mi adtuk a bajnokság gólkirályát és több játékos is ígéretes teljesítményével hívta fel magára a felnőtt csapat vezetőedzőjének figyelmét! A bajnokság finisére igazi CSAPATTÁ értek fiataljaink. Kívánhatunk -e ennél többet 2017/18-ra ? Igen. Még több fejlődést, illetve még inspirálóbb helyezést.

U19:

– Ki merem jelenteni, hogy ezekkel a srácokkal sikerévet zártunk! A csapat nagyon sokáig vezette a tabellát és még tovább állt a dobogó második fokán. Ettől függetlenül a végső, 3 -ik helyezést is kiváló eredménynek tartom és őszinte gratulációm minden egyes csapattagnak. Elmondhatom, hogy ezzel a korosztállyal könnyű és hálás feladat volt együtt dolgozni, mert mind edzéslátogatottságban, mind hozzáállásban példát mutattak a fiataloknak. A taktikai fegyelmezettség és érettség tekintetében pedig helyenként felnőtt csapathoz mérhető szinten teljesítettetek. Kicsit nehezebb róluk nyilatkozni, ugyanis ez a korosztály mindig az elválást is jelenti. Sok olyan kiváló fiataltól búcsúzik a Csepel FC utánpótlása, akikkel 4 esztendőt dolgoztunk együtt. Köszönjük nekik hogy végig CSEPELIEK maradtak és remélem néhányukkal találkozunk a felnőtt keretben, ám ha máshol nem, a lelátón mindenképpen! Sok sikert kívánok nekik, vetődjenek bármerre az életben!