Idényzáró értékelő Gabala Krisztiánnal: “Kár, hogy vége van… “

A Csepel FC felnőtt labdarúgó csapata ha először rögös úton is, de végül magabiztosan teljesítette kitűzött célját és a vártnál előkelőbb helyen, a 9. pozícióban végzett az NB III Nyugati csoportjában. Szakmai vezetőnk Gabala Krisztián rövid interjúban összegezte a 2016/2017-es idény történéseit.A szakmai stáb vezetője az ETO FC Győr elleni sikert követően nyilatkozott a Csepelfc.hu -nak:

– Milyen érzések kavarogtak benned a bajnok ETO FC Győr elleni győztes találkozó lefújását követően?

– Az, hogy milyen kár, hogy vége van…

– Tudtál-e, vontál -e le már következtetéseket a bajnokságról, ha igen melyek azok?

– Mint minden bajnokságból, ebből is lehet, sőt kell is következtetéseket levonni! Tömören felsorolva: hibát követtünk el nyáron a keret kialakításánál, időbe tellett a játékosok gondolkodásmódjának megváltoztatása, a játékrendszerek és a játékstílus egymáshoz igazítása, eredményes játékfilozófia kialakítása, stb… Ezek kialakítása mind-mind időbe telt, nem lehet egyik pillanatról a másikra végrehajtani, sőt még mindig van min javítanivaló, nem vagyunk készek mindennel.

– Összességében elégedett vagy-e a megszerzett 9. helyezéssel?

-MAXIMÁLISAN! Nem mondok újat azzal, hogy bőven túlteljesítettük, most már nem először az előre kitűzött célokat, elvárásokat.

– Az elvárásoknak megfelelő munkát sikerült-e elvégezned a csapattal és az elvárásaidnak megfelelő produkciót kaptad-e vissza a játékosaidtól?

– Maximalista lévén, nem vagyok mindennel elégedett, de ez így van jól. A mérkőzéseken látottakból egy példa: amikor egy felnőtt csapatnak először meg kell tanulnia védekezni az nyilvánvalóan azt eredményezi, hogy nem mindig a látványos, szép játék kerül előtérbe.

– Kiemelnél-e valakit pozitív/negatív előjellel a csapatból?

-Ilyen sikeresnek számító év után bárkit negatív fényben feltüntetni nem lehet, nem szabad, bizony mindenki kellett a sikerhez. Egyértelmű pozitívumként Juhász Gergely fantasztikus sportemberi példamutatását és teljesítményét, Teplán János második fénykorát, Tóth Csaba és Somodi Ádám eredményességét, Szabó Ádám alázatát és érett futballját, Haraszkó Sanyi mélységből történt feltámadását nagyszerű volt látni ebben a bajnokságban. Egy játékost viszont a  többiek fölé emelek, ő nem más, mint Lőrincz Peti, akinek teljesítményét felesleges is volna ragozni…

– Hogyan alakul a további program?

-A játékosok és a szakmai stáb is szabadságra vonul július 5-ig. Jómagam leadtam a tulajdonosok felé azt a hat nevet, akikkel meg szeretném erősíteni a keretet, illetve azt a hat nevet, akikkel nem fogunk együtt dolgozni a jövőben. Jelenleg tehát mindenki a jól megérdemelt pihenését tölti.

Búcsúzóul szeretném mindenkinek megköszönni az egész idény- beli munkáját, aki valamivel is támogatta a csapat szereplését, akár csak pozitív hozzáállással, gondolatokkal, Hajrá Csepel, Hajrá Szigetország!

Lejegyezte: Légrádi Gábor