Nyílt levél Csepel Polgármesteréhez

A Csepeli Hírmondó néven futó XXI. kerületi önkormányzati újságban Borbély Lénárd Csepel polgármestere közvetettem hamis állítást közölt a Csepel FC tulajdonosi köréről, amivel megtévesztheti a klubban sportoló és dolgozó embereket illetve a szimpatizánsainkat. A Csepel FC vezetősége erre reagálva írta meg nyílt levelét.

 

 

Részlet az ominózus cikkből, a  Kitzinger -Takó „újságíró” páros által jegyzett írásból:

“És mi a helyzet a Csepel SC- vel?

Borbély Lénárd: – ……………. A Csepel SC Alapítvány tulajdonosai és az önkormányzat között így egy jelentős nézetbeli különbég van. Egyértelművé tettem az ingatlanfejlesztők számára, hogy ameddig én leszek a polgármester, a Béke téri sporttelep helyére nem fog lakópark épülni. Akkor sem, ha az ott működő felnőtt focicsapat szocialista tulajdonosai ezt a háttérből csendben támogatják.”

Tisztelt Polgármester Úr!

Az idén 105 esztendős Csepel FC (jelenlegi jogviszonyát tekintve Kft.) tulajdonosi körét nem egyetlen ember gyakorolja, hanem több, akik közül egyedül Takács Krisztián köthető a szocialista párthoz, mint önkormányzati képviselő. A többi tulajdonos civil foglalkozású, akik nem közpénzből, hanem saját anyagi forrásból támogatják Csepelen a labdarúgást! Takács Krisztián, aki korábban a Csepel SC labdarúgó szakosztályában maga is sportolt ugyancsak saját erőből, 2005-ben (politikus pályafutását megelőzően) „élesztette újra” a Csepel FC felnőtt futballját, ugyanis a klub 2002- től csak utánpótlásműhelyként funkcionált, első csapata egyáltalán nem létezett. A klub – hála a támogatóknak és a pályázati forrásoknak – ha csak szerény költségvetéssel is, de ma is működik, és vezetői igyekeznek a lehető legtöbbet megtenni annak érdekében, hogy a kék-piros színekben sportolók a lehetőségekhez mérten a legjobb körülmények között sportoljanak. Teszik ezt évek óta egyetlen fillér önkormányzati támogatás nélkül, ami – a jelenlegi magyar labdarúgás bizonyos köreibe áramló anyagiak tekintetében – nem kis bravúrnak számít. Klubunk ugyanúgy bérli az edzésekhez és a mérkőzésekhez a területet a Csepel SC Alapítványtól a Béke téri sporttelepen, mint az ön által közpénzből összegründolt Csepel Utánpótlás Sport Egyesület, akik éppen a minap kaptak meg az ön által vezetett önkormányzattól 25 millió forintos támogatást már nem először, rövidke kis történelmük során. Amivel nem is lenne semmi probléma, ha a kerületben működő összes többi sportegyesületre szánt támogatás is legalább megközelítené ezt az összeget!

A sporttelep tulajdonosának, a Csepel SC Alapítványnak terveit sajnos nem ismerjük, így arról sincs tudomásunk, hogy lakóparkot szánnának a területre, de amennyiben ez így lenne, akkor klubunk vezetése ugyanúgy tiltakozna ellene, mint más, jó érzésű, sportot szerető és abban tevőleg is részt vevő magyar ember, sőt talán még jobban is, hiszen (akár hiszi, akár nem) felelősséggel tartozunk a nálunk sportoló több száz gyerekért és a felnőtt csapatunk tagjaiért is! Vádaskodása azért is alaptalan, mert ön jól ismeri a sporttelepen még működő egyesületek helyzetét, akik ugyanúgy kézzel-lábbal tiltakoznának egy beépítés ellen, hiszen elveszítenék az életterüket!

Tisztelt Polgármester Úr!

Ez úton is kérjük, hogy vonja vissza állítását, miszerint klubvezetőink bárminemű, a sporttal merőben ellentétes tevékenységet támogatnának! A Csepel FC korábban, jelenleg, és a jövőben is csak azt támogatja, hogy Béke téri sporttelepen a sporté legyen a prioritás! Azt gondoljuk, hogy ön városvezetőként nincs tisztában azzal, hogy fenti nyilatkozatával nem egy, nem kettő, hanem több száz sőt, több ezer olyan embert téveszt meg és sért, akik akár sportolóként, edzőként, akár hozzátartozóként, vagy szimpatizánsként vesznek részt a Csepel FC életében.

Reméljük, egyszer eljön az idő, amikor klubunkra végre nem ellenségként, hanem úgy is tud majd tekinteni, mint Csepel egyik legpatinásabb egyesületére, ahol a hagyományok tisztelete és ápolása mellett a jövő generáció labdarúgóinak képzése is folyik, akik pártszimpátiától függetlenül (és azzal mit sem törődve) önfeledten rúgják a labdát a kék-piros (csepeli) sikerek reményében!

Vasárnap 18 órakor az NB III Nyugati csoportjának záró fordulójában a Csepel Stadionban fogadjuk a már biztos bajnok és feljutó ETO FC Győr felnőtt csapatát 18 órától. Ez egyben a Csepel FC összes korosztályának évzárója is lesz, és ha eljön (nyilatkozata ellenére ugyanis szeretettel invitáljuk önt és kedves családját) láthatja majd, hogy mit jelent a valódi csepeli labdarúgócsaládhoz tartozni, akiket igazán nem sportszerű dolog felelőtlen nyilatkozatokkal megtéveszteni.

Sportbaráti Üdvözlettel,

Csepel FC vezetőség

  1. május 30.