Pontszerzés rekkenő hőségben a Gyirmóti matinén – Értékelés

Együttesünk újabb fontos ponttal lett gazdagabb a Gyirmót FC Győr II otthonában rendezett matinén, ámbár ez akár kettővel is több lehetett volna, amennyiben helyzetkihasználásunk kicsit jobban működik. A találkozót ezúttal Dudás János erőnléti edzőnk értékelte, aki akaratán kívül alaposan megküzdött a napozás viszontagságaival is…

Dudás János erőnléti edző: – Hadd kezdjem azzal, hogy a reggel fél 6-os ébredés és a délelőtt 11 órás meccskezdés finoman szólva sem szolgálta a csapatok produkcióját, jómagam és a szakmai stáb konkrétan pecsenyére sültünk a rekkenő hőségben az árnyékot nyomokban sem adó kispadon. Így a kellemes érzéseket adó idegenbeli pontszerzés mellé kellemetlenségként a megszerzett rákvörös színünket is magunkkal cipeltük Csepelre… Azzal kezdeném, hogy az ismét lehetőséget kapó hálóőrünk, Juhász Gergely kiválóan oldotta meg feladatát a kapuban, az első félidőben góltól mentette meg a csapatot, és több alkalommal is remekül avatkozott játékba. Problémákat a csapat helyzetkihasználásában láttam, hiába alakítottunk ki több ziccert is, azok rendre kihasználatlanok maradtak, pedig a második játékrészben akár több góllal is megterhelhettük volna a házigazda kapuját… Sajnos azonban sikerült az ordító helyzeteinket is elpuskáznunk, melyek szerencsére nem bosszulták meg magukat, ugyanis ellenfelünk -egy-két kivételtől eltekintve- nem jelentett különösebb veszélyt a kapunkra. Összességében véve ismét csapatként funkcionáltunk jól.

Jók: Juhász Gergely, Fisli András Teplán János

Emlékeztetőül:

Gyirmót FC Győr II – Csepel FC 0:0

Jv: Tuczai Miklós (Gyürüsi Péter, Török Katalin)

Gyirmót FC Győr II.: Kovács M. – Veres (Irmes 79. perc), Nagy B., Aranyos, Papp – Kőris (Gelencsér 26. perc), Tóth L. – Borkai (Éri 65. perc), Szalánszki, Horváth D. – Farkas Z.
Vezetőedző: Nagy László
Csepel FC: Juhász Gergely – Teplán János, Hesz Olivér, Haraszkó Sándor, Gauzer Levente (Horváth Ádám 78. perc) – Durso Giuliano, Fisli András – Tóth Csaba, Dévai Csaba (Szabó Ádám 46. perc), Korozmán Norbert – Bencze Márton (Somodi Ádám 46. perc)
Szakmai igazgató: Gabala Krisztián
A hazaik honlapja a következőképpen számolt be a találkozóról:
A mérkőzés első tizenöt percében, a Gyirmót FC Győr második csapata kezdeményezett és támadott. A vendégek visszahúzódtak és az idegenben megszokott kontratámadásokkal próbálkoztak. Az első veszélyesebb helyzetekre viszont több mint húsz percet kellett várni. Ekkor elsőként, csepeli részről Gauzer távoli ívelése, nálunk pedig Szalánszki lapos lövése kerülte el a kapuk hosszú sarkait. Ezután előbb Hesz fejelhetett volna gólt, de ő célt tévesztett, majd a másik kapunál Horváth Dávid közeli fejesét viszont védte Juhász kapus. A 35. percben Szalánszki középre ívelése után, ismét Horváth Dávid fejelt, de Juhász megint résen volt. A félidő hajrájában, Farkas Zoltánnak volt még egy közeli lövése, de az éles szögből érkező labdát is védte a Csepel FC kapusa.
A szünetben két helyen is változtatott a vendégcsapat és a cserék közül, a gyors Somodi új lendületet adott a csepeliek támadó játékának. A fordulás után, sorra csepeli lehetőségeket láttunk, először Fisli rúgta fölé a labdát, közvetlen közelről. Ezt követően pedig Tóth Csabának volt két sokat ígérő kapura lövése. A játéknak ebben a szakaszában a Csepel FC támadott és most a gyirmóti fiatalok játszottak második szándékból. Az egyértelműen látszott, hogy az a csapat meg is nyeri a mérkőzést, amelyik egy gólt tud szerezni. Erre pedig, a mérkőzés végén mindkét oldalon meg is volta a lehetőség. A 74. percben, egy bal oldali szabadrúgás után, Horváth Dávid most öt méterről fejelhetett, de sajnos pontatlanul. A vendégek előtt több lehetőség adódott, de a meccslabdát ők is elhibázták. A 88. percben ugyanis Horváth Ádám, négy méterről próbálkozott, de Kovács Márk, egy bátor kivetődéssel hárítani tudott.
 Gabala Krisztián szakmai igazgató értékelése:
Azt történt a pályán, amit előre elterveztünk. Azt tudtuk, hogy a déli melegben, nem lehet végig olyan nyíltan futballozni mint, ahogy azt a második félidőben tettük. Akkor viszont teljesen átvettük a játék irányítását és gólokkal nyerhettünk volna.
Nagy László vezetőedző értékelése:
A góltalanságunk sajnos megmaradt, tehát az eredményesség tekintetében javulnunk kell. A fiatal játékosok viszont bebizonyították, hogy a jövőben lehet rájuk számítani. A helytállásuk és a játékuk is biztató volt, de sokszor még erőtelesen érződik, hogy szokniuk kell a felnőtt bajnokságot.
Forrás: gyirmotfc.hu