UP: utolsó felvonás a dobogós helyek jegyében

A Csepel FC országos illetve budapesti bajnokságokban résztvevő csapatai utolsó bajnoki fordulóikhoz érkeznek a hétvégén. A veretlenség mellett dobogós célokért is küzdenek a fiúk, melyből az U17 és az U19-es együttesünk a Csepel Stadion centerpályáján készülhet a szép búcsúra a Dunaharaszti MTK ellen szombat délelőtt, a BLSZ-es csapatunk aznap 16 órakkor a Fenomenon vendége lesz, míg az U 14 és az U15 a BKV Előre vendégeként fejezi be a bajnokságot vasárnap.

Az U17 -es  és az U19 -es csapatunk közül először az U17 lép pályára, akik csütörtökön a Budai FC- Tabán otthonában szoros találkozón maradtak alul 3:2 arányban. Borda Viktor és Pop Richárd legénysége jelenleg a 4. helyről várja az utolsó játéknapot és a Főnix- Golddal van versenyben a bronzért, akik a Taksony vendégei lesznek a hétvégén. A mieink ellenfele a Dunaharaszti MTK a 13. helyen áll, 3-2-20-as mutatóval ebből idegenben 0-1-11-es mérleggel állnak, csupán a Gárdony- Agárd otthonában tudtak pontot szerezni, ott 4:4-es döntetlent játszottak. Ősszel Náni Gyula és Kaszab Ferenc góljaival 2:0-ra sikerült nyernünk idegenben. A mieink hazai mérlege egészen jól mutat: 8-2-2, amin bizony jó lenne még egyet javítani, s így rajtunk nem múlhatna a bronzérem sorsa.

Az U19 -nél tét az ezüstérem! A Csepel FC együttese már az előző fordulóban is bebiztosíthatta volna a dobogó második fokát jelentő helyét, de ez -a remek eredménynek számító döntetlennel a Budai FC- Tabán otthonában- akkor elmaradt, így hazai közönség előtt, a Stadionban lesz alkalmuk a srácoknak az ezüstmedál elhódítására. Ellenfelünk a Dunaharaszti MTK a 7. pozícióban van, s ősszel náluk Szabó Viktor, Busai Tamás, Bodnár Dániel és Torda Bence góljaival arattunk 4:0 -s győzelmet. A DMTK idegenben 5-0-7-es mutatóval rendelkezik, a Taksony, a Gárdony- Agárd, a Martonvásár, a Maroshegy és az Érd nem okozott gondot számukra, a többiekkel nem bírtak, a Dunaújváros például 6:1-el küldte haza őket. Csapatunk a Béke téren 6-3-3-as mérleggel áll, eddig a Budai FC- Tabán, a Szigetszentmiklós és a Zeusport- Holler babrált ki velünk, a Dunaújváros, a Taksony, a Dunaújváros és a Főnix- Gold pedig pontot raboltak tőlünk. Amennyiben nyerünk, akkor miénk a második hely, ha döntetlent játszunk, akkor a Diósd-Szigetszentmiklós meccsre is figyelnünk kell, ahol a hazaiaknak kell szorítanunk…

A BLSZ Ifjúsági U19 -es bajnokságban szereplő együttesünkre még két találkozó vár, ebből most a szombat délután a Fenomenon SC ellenire kerül sor a Kocsis Sándor Sportközpontban. Ősszel Csepelen Torda Bence (2), Garami Dániel, Bódy Máté, Nádas Krisztián, Náni Gyula találataival sikerült őket 6:0 arányban két vállra fektetni, ami azt jelenti, hogy most is lesz esélyünk a sikerre. A Fenomenon jelenleg a 10. helyet foglalja el, vendéglátóként 6-0-5-ös mutatóval, eddig az Airnergy, a Mészöly FS, a TFSE, a Kőbányáért és a Nagytétény vittel el mindhárom pontot tőlük, a többi találkozójukat viszont sikerrel vették. A mieink idegenben 8-0-5-ös mérleget produkáltak ezidáig, a Mészöly FS, a Hidegkúti SC, a TFSE, a Gerrzo Kft és az Airnergy otthonában nem termett babér a számunkra, a többi vendéglátónknál barátságtalannak bizonyultunk, nyertünk. Sajnos a dobogós hely már elúszott, a negyedik helyet viszont jó lenne megtartani a Gerrzo Kft-vel szemben.

A BKV Előre vendége lesz vasárnap az U14 és az U15 -ös együttesünk. A mostanában látványos fejlődésen keresztülment  fiatalabbak (U14) kezdik a sort 10 órakor. Ellenfelünk a 13. helyen áll 5-2-19-es mérleggel, s ősszel Csepelen Varga Krisztofer, Hankó Zoltán és Kiss Marcell góljaival 3:0-ra sikerült őket legyőzni. A BKV odahaza 3-1-9-es mérleggel áll, csak a Csep- Gól, a Dunaharaszti és a Ferihegy- Vecsés akadt a horgukra, a Grund ellen 3:3-as döntetlent játszottak. Együttesünk -köszönhetően az utóbbi hetek jó teljesítményének- előrelépett a 9. helyre és ezt meg is tarthatja ha egy újabb jó eredményt sikerülne elérniük. Idegenben 4-1-9-es a mérlegünk, a Rákosmente, a Dunaharaszti MTK, a Ferihegy- Vecsés, a Grund FC bánta a látogatásunkat, a Csep- Gól FC otthonából pedig pontosan távoztunk. A négy meccs óta tartó veretlenségi, sőt győzelmi szériára most fel lehetne tenni  a koronát akár egy ötödik sikerrel…

Az U15-ös csapatunk sajnos nem járt szerencsével a Dorog elleni hazai bajnokiján, aminek több összetevője is volt, de ezen -ha tetszik ha nem- túl kell tennie magát a csapatnak és a jelenleg sereghajtó pozícióban lévő sárga-kékek ellen bizony oda kellene tennie magát Németh Gábor együttesének, hogy méltó módon zárja le a bajnoki szezont. A BKV odahaza siralmas mutatóval, 1-0-12- vel áll, csak a Grund FC-t tángálták el 4:2-re, ellenünk Csepelen 4:0-ra kaptak ki (gólok: Máté G., Strum G., Varga I., Varga Z.). Csapatunk idegenben 6-4-4-es mérleget tud felmutatni eddig, s ha meg szeretnénk tartani az 5. helyünket akkor bizony ezen kellene javítani egy sikerrel, mert a Komárom csupán egy ponttal van lemaradva mögöttünk és kevesebb meccset is játszott mint mi.