Bombagól a finisben – győzelem az Ajka ellen!

Nem bíztak semmit a véletlenre a Csepel FC felnőtt labdarúgói az FC Ajka elleni hazai bajnoki találkozón: akkor rúgták ugyanis a győzelmet jelentő szemetgyönyörködtető gólt, amikor azt már nem lehetett kiegyenlíteni. Minden valószínűség szerint ezzel meghosszabbodik az NB III-as tagságunk.

A találkozó a szokások szerinti “koreográfiákkal” indult, kiválóan előkészített pálya, remek hangulat és viszonylag sok, igazán lelkes Csepel szurkoló fogadta a pályára lépő csapatokat a Csepel Stadionban, ahol a kezdő sípszó előtt ismét megcsodálhattuk Varga “Vargalamb” László csodálatos szárnyasait, akik talán már előre érezték, hogy “valami van/lesz” a levegőben szombat este… A találkozó első félideje leginkább meddő mezőnyjátékot hozott néhány helyzettel, de igazán komoly lehetősége egyik csapatnak sem akadt, és nem érződött a két együttes közti, tabellán tátongó szakadék sem, igaz a vendégeket valószínűleg megérintette vezetőedzőjük, Bücs Zsolt hirtelen történt távozása.

A szünetben az angol-magyar 7:1 -es válogatott találkozó közvetítéséből játszott be részletek a műsorközlő, így is köszöntve az Aranycsapat csepeli legendáját, Tóth II. Józsefet, aki a héten ünnepelte 88. születésnapját.

A második játékrészben sem domborodott ki nagy különbség a csapatok között igaz, már komolyabb helyzetek is adódtak (bár nem sok), ám azok rendre kihasználatlanok maradtak, vagy a kapusok, vagy a védők munkájának okán, illetve olyan is előfordult, hogy az utolsó pillantban nem a legjobb döntést hozták meg a ziccerben lévők. A fordulatot a 85. perc hozta meg, amikor az NB I-es múlttal is rendelkező Skriba Máté egy durva szabálytalanságot követően megkapta az öltözőbe vonulás nemzetközi jelzését a játékvezetőtől (piros lap).  A 82. percben debütált a felnőttek között az U19-es csapatunk egyik tehetséges játékosa Garai Ádám, aki Korozmánt váltotta a pályán.

Ez idő tájt indult amolyan “végső rohamra” csapatunk és mindent egy lapra feltéve támadta az Ajka kapuját, aminek meg is lett az eredménye: a 92. percben egy kiválóan érkező labdát Tóth Csaba félfordulattal mintegy 18 méterről rászúrt a vendégek kapujára, ami a meglepett hálóőr fölött/mellett vágódott a kapu bal felső sarkába 1:0. A játékvezető szinte azonnal véget is vetett a találkozónak, s a csepeli szurkolók egy emberként kiáltottak a levegőbe, majd köszöntötték örömittasan a sikert – és ezzel valószínűleg a bennmaradást is-  kiharcoló csapatukat.

 

Csepel FC – FC Ajka 1:0 (0:0) 

V.: Szabó Levente (Dr. Ambrus D., Kovács B.)

Csepel FC: Lőrincz Péter – Fisli András, Hesz Olivér, Dévai (Szabó Ádám, 73.), Gauzer Levente, Dursó Giuliano, Haraszkó Sándor, Teplán János, Bencze Márton (Horváth Ádám, 73.), Korozmán Norbert (Garai Ádám, 82.), Tóth Csaba

Szakmai vezető: Gabala Krisztián

FC Ajka: Balogh – Fodor (Dróth, 73.), Pákai, Kovács Gergő – Köles, Pál, Balázs (Juhász, 60.), Lőrinczy – Skriba, Szabó, Kovács Gábor (Hanzl, 46.).

Edző: Rozmán László.

G.: Tóth Csaba ’92.

Kiállítva: Skriba M. ’85