UP: “már az egyéniségek is meg- megvillannak” – Fókuszban a legkisebbek

A Csepel FC utánpótlásának alapjait adó legkisebb labdarúgók is hétről- hétre járják a futballpályákat, hogy különböző tornákon (köztük leginkább a Bozsik Tornákon) méltóképpen képviseljék egyesületünket. Kincses Ádám utánpótlás szakmai vezető büszkén mesélt róla, hogy az egyesületünkben pallérozódó futballpalántákra igazán nem lehet panasz!

Az elmúlt hét végén a Csepel SC Sporttelepen rendezték meg az aktuális U11 és U13-as Bozsik Tornát, így azt követően számolt be a legkisebbeknél folyó munkáról Kincses Ádám:

– Mindegyik korosztályunkban már az utolsó Bozsik Tornákra készülünk, s az eddigi tapasztalatok azt mondatják velem, hogy jó úton járunk a gyerekek fejlődését és az egész csepeli utánpótlásképzést illetően. A hétvén általunk rendezett tornán mintegy 100 – 150 gyerek vett részt, az ilyen tornákra általában  jellemző a kiváló hangulat, ami Csepelen sem maradt el, mondhatni zsúfolt lelátó előtt játszottak a lurkók vasárnap. A tavalyihoz képest átalakultak a csoportok és mi is máshová kerültünk, de ez a megváltozott helyzet is kiválóan szolgálja a felkészítést. Mi most az ESMTK, a Grund, a Halászi Focisuli együtteseivel kerültünk össze, ahol majd mindegyik egyesület két csapattal vesz részt a küzdelmekben. Az U7, U9- eseinknél mi már nem is mindig az “A” csapatunkkal állunk ki, ugyanis annyira kiemelkednek a mezőnyből a srácok.  A mostani (U11, U13- as korosztályú ) hazai rendezésű tornán is igazán jól szerepeltünk.  Szerencsére egyre több a sikerélmény, egyre több a “futballra jellemző” dolog, ami csapatmunkában, támadásokban és védekezésben is megmutatkozik, sőt már az egyéniségek is meg-megvillannak a mérkőzéseken.

A “hátországról”…

A hétvége is jól bizonyította, hogy a gyerekek szülei szívesen áldoznak szabad idejükből, hogy csemetéiket futballozni láthassák, úgy vettem észre, hogy a csapatok megkapják a teljes támogatást a szüleiktől. Példás módon időben érkeznek a meccsekre, összeszedetten, felkészülten állnak hozzá az összecsapásokhoz, ahol a csepeli anyukák, apukák, rokonok, barátok rendkívül sportszerű keretek között buzdítják őket. Külön öröm, hogy a különböző megmérettetéseken mára jelentősebb létszámmal képviseljük a Csepel FC-t, az U9- ben például 3 csapatot is ki tudunk állítani, ami az előző szezonhoz képest nagy előrelépést jelent. Részt vettünk a Majális Kupán és szerveztünk 3-as illetve 4- es tornákat is, többek közt a Ferencváros és a Szigetszentmiklós csapatainak részvételével, ami kiválóan illeszkedik a gyerekek programjába és a kapcsolatépítés terén is besegít. Télen a “pályaínséges” szezonban mi tudunk hozzájuk menni, s nyaranta ezt viszonozzuk feléjük, kölcsönösen segítve egymást.

Nyári tornákon is részt veszünk

– Egerben a 2005, 2008 és 2009- es korosztállyal képviseltetjük magunkat, amit június 16-tól 20-ig rendeznek meg évek óta nagy sikerrel. Hajdúnánásra az U7-es csapataink utaznak (2006, 2007-es korosztály) június 10-11-én, ahová egy lánycsapatot is beneveztünk, így egy komolyabb Csepel FC -s delegációval érkezünk majd a helyszínre- zárta a beszámolót Kincses Ádám.