Az Aranycsapat csepeli legendája 88 éves

Tóth II. József becenevén Bozsi avagy Bozsi bácsi a legendás Aranycsapat csepeli labdarúgója a mai napon ünnepli 88. születésnapját. A Csepel FC és a csepeli labdarúgócsalád ez úton is boldog születésnapot és jó egészséget kíván az egykori kiváló csepeli labdarúgónak, akit hamarosan felkeresünk, hogy személyesen is köszönthessünk.

Tóth II. József 1929. május 16-án született a Vas megyei Merseváton (ahol ma már Díszpolgár, csakúgy, mint Csepelen), a Csepel SC-ben 1948 és 1961 között 296 mérkőzésen játszott, ahol 78-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját. A magyar válogatottban (a legendás Aranycsapatban) 12-szer szerepelt, és 5 gól fűződik a nevéhez, köztük a magyar-angol 7:1-es találkozó egyik találata. Edzőként a Kaposvári Rákóczi és a Pápai Textiles csapatát dirigálta egy ideig. Bozsi bácsi napjainkban is Csepelen, a stadiontól karnyújtásnyira éli meglehetősen szerény életét, az egykori Aranycsapat utolsó tagjaként, a legendás magyar válogatott nagy neveihez képest talán kicsit méltánytalanul. A közelmúltban könyv is született róla és a már eltávozott Várhidi Pálról az “Aranycsapat elfeledett legendái” címmel és a napokban Csepel önkormányzata tervpályázatot írt ki arról, hogy Czibor Zoltánnak és Tóth II. Istvánnak valamint a legendás londoni 6:3-nak köztéri bronzszobrot kívánnak emelni a Csepel Stadion főbejáratával szemben található füves (részben virágokkal beültetett) köztéri szigeten.

A Csepel FC vezetősége, játékosai, szimpatizánsai nevében a legjobbakat kívánjuk az idős sportembernek! Isten éltesse még nagyonsokáig Bozsi bácsit!