UP: rangadók után kórházi kálvária

A Csepel FC utánpótláscsapatai közül az U17 és az U19 is rangadót vívott a székesfehérvári Főnix- Gold együttesével a Béke téren, ahová sajnos mindkét találkozóra riasztani kellett a mentőket is. U19-es kulcsjátékosunk Busai Tamás kulcscsontját törte és több, mint egy napja vár a műtétjére…

Az U17- es együttesünk annak reményében lépett pályára vasárnap, hogy az előtte álló Főnix- Goldot egy esetleges győzelem esetén pontszámban beérhesse. Ennek megfelelően vehemensen küzdött egymással a két együttes, és Kaszab Ferenc már a 9. percben megszerezte a vezetést nekünk. Sajnos egy csúnya ütközés (összefejelés) is történt még az első játékrészben, minek következtében ellenfelünk egyik játékosához mentőt kellett hívni, mert rosszul lett az esetet követően. A sajnálatos esemény nem törte meg csapatunkat, akik végül 4:1 arányban győzedelmeskedtek és megszerezték a rendkívül fontos 3 pontot.

Az U19-es együttesek is nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, ami már az elején balszerencsésen alakult számunkra: a csapat egyik legjobbja Busai Tamás egy ütközés következtében kulcscsontját törte, így a mentőautó szinte “postafordultával” indulhatott is vissza a Béke térre. A tehetséges labdarúgóról, aki az NB III-as felnőtt csapatunkban góllal mutatkozott be, úgy kellett levágni a mezt, mert sajnos pokoli fájdalmai voltak. Ezzel azonban nem ért véget a kálváriája, ugyanis hétfő estig (ezen sorok írásáig) még nem sikerült sort keríteni az operációjára…

A Merényi Kórházban várakozó édesanyját hétfőn este telefonon értük utol:

– Idestova 30 órája várunk arra, hogy Tomit megműtsék, sajnos mindíg van akit előbbre vesznek, azzal magyarázva, hogy neki nem életmentő műtétre van szüksége… A legrosszabb, hogy nagy fájdalmai vannak, s már kapott ugyan valamilyen gyógyszerkoktélt, meg egy szurit is a fájdalomcsillapításra, de még semmi biztosat nem tudunk a műtét időpontjáról, legutóbb a ma estét ígérték meg. Ma egész nap nem kapott enni sem, mondván, hogy valamikor műteni fogják, de 30 órát étlen eltölteni az is roppant megterhelő neki. Nagyon szenved szegény… Nekem eddig csak jó tapasztalataim voltak az egészségügyről, de most mit mondhatnék ilyenkor?

A Főnix- Gold U17-es labdarúgójának jobbulást, Busai Tamásnak  pedig komplikációmentes, mihamarabbi műtétet és gyors felépülést kívánunk!

FRISS: Időközben játékosunk túlesett a műtéten és megkezdheti a lábadozást, majd a rehabilitációt.