UP: rangadó a Főnix-Golddal, Grund FC, Testvériség és Bozsik Torna a hétvégi menüben

A Csepel FC utánpótlása szombaton és vasárnap is képviselteti magát a pályákon a legkisebbektől a legnagyobbakig. Futballpalántáinkra Csepelen Bozsik Torna vár vasárnap, a BLSZ U19 itthon fogadja a Testvériséget szombaton, az U14 és U15 pedig a Grund FC vendége lesz, vasárnap az U17 és az U19-es csapatunk rangadón látja vendégül a Főnix- Gold FC-t.Szombaton a BLSZ Ifjúsági U19-es bajnokságban továbbra is 4. helyen álló együttesünk fogadja a 7. helyen álló Testvériség gárdáját, akiket az ősz folyamán a REAC pályán Busai Tamás (3), Torda Bence, Győri Barnabás, Rakitovszky Viktor és Szabó Viktor góljaival 7:0 arányban sikerült legyőznünk. Hétvégi ellenfelünk idegenben  7-1-4-es mutatóval rendelkezik, eddig a Kőbányáért, a Gerrzo Kft., a Nagytétény, a Ferencvárosi FC, a Lőrinc United, a Szent Pál Akadémia és nem kis meglepetésre a bajnokesélyes Airnergy FC is a horgára akadt, a Pestújhely otthonában játszott döntetlent, a többi meccsén kapitulált. A mieink a szerdai találkozójukon sajnos 3:1-re kikaptak a listavezető Airnergy FC otthonában (gólunkat Nádas Krisztián ’77 szerezte), de amint arról korábban írtunk ez nem volt hatással jelenlegi pozíciónkra, ami annyiban változott csak, hogy a Mészöly FS növelte előnyét, a Gerrzo Kft. pedig valamelyest csökkentette velünk szemben.

A Csep- Gól FC csapatai ellen diadalmaskodó U14 és U15-ös gárdánk a Grund 1986 FC vendégei lesznek szombaton. A bajnokság első felében az U14 idehaza kikapott 2:0-ra a jelenleg a tabellán hat ponttal előttünk álló Grundtól, így remek lehetőség nyílik a visszavágásra vasárnap 10 órától. A házigazda saját pályáján 5-2-4-es mérleggel áll, a Dunakanyar, a KISE, az Esztergom és a Komárom tángálta el őket odahaza, a  Dunaharaszti és a TFSE- Hegyvidék pedig pontot csent tőlük. Csapatunk idegenben 3-1-9-es mutatóval áll, a Rákosmente, a Dunaharaszti és a Ferihegy- Vecsés látogatójaként örülhettünk sikernek, a Csep- Gól FC otthonából pedig “pontosan” távoztunk.

Az U15-ös csapatunk múlt fordulóban a Csep- Gól FC elleni győztes meccsen bemutatott produkciójáról csak a legmagasabb szinten lehet beszélni, ami ha folytatódik most szombaton is, akkor újabb pontokkal gyarapodhat Németh Gábor csapata. Tavaly ősszel Lipl Noel két találatával 2:0 arányban nyertünk, s tartottuk odahaza a pontokat. A Grund  FC odahaza 3-1-7-es mérleggel áll, a BKV, a Pénzügyőr (!!) és a TFSE- Hegyvidék nem bírt el velük, a Ferihegy- Vecséssel pedig 2:2-es döntetlent játszottak. Nálunk az idegenbeli meccsek jól sikerültek az utóbbi időben, mert a Ferihegy- Vecsés és a TFSE- Hegyvidék otthonában is udvariatlan vendégeknek bizonyultunk. A Béke tértől távol 5-4-4-es mutatóval állunk, az előbb említett két csapaton kívül a KISE és a Dunakanyar-Szentendre együtteseit is elpáholtuk, a Komárom, a Rákosmente, a Csep- Gól és a II. Kerület vendégszeretetét élvezve pedig pontot sikerült szereznünk.

Csepelen négy esemény is lesz vasárnap: előbb reggel 9-től az U11-es korosztály Bozsik Tornája, majd 13 órától az U13-as korosztályok mérik össze erejüket ugyanennek a programnak a keretében, amire azért is érdemes lesz kilátogatni, mert focipalántáink bizonyosan nagyon szedik majd a lábaikat hazai közönség előtt!

Az U17-es korosztályunk 10 órakor fogadja majd a Főnix- Gold FC hasonló korú csapatát, akiktől ősszel idegenben 1:0-ra kikaptunk. Szombati vendégeink jelenleg egy ponttal megelőzve bennünket állnak a dobogó harmadik fokán, így egy számunkra kedvező eredmény esetén meg is előzhetjük őket. A Főnix idegenben 8-1-2-es mérleget produkált eddigi találkozóin, csak a Budai FC- Tabán és a Zeusport- Holler együttesétől kaptak ki, ezen kívül pedig csak egyszer hullajtottak pontokat. Borda Viktor és Pop Richárd tanítványai versenyben vannak a dobogóért és hazai környezetben 7-2-2-es mutatóval rendelkeznek, eddig a Diósd és a Budai FC- Tabán járt sikerrel nálunk, míg a Maroshegy és a Dunaújváros egy-egy ponttal gazdagodott a Béke téren. Amint fentebb is írtuk, egy esetleges győzelemmel felléphetnénk a harmadik helyre.

Az U19-es csapatunk 51-re növelte pontjai számát az elmúlt fordulóban, így a listavezetőtől még mindig 6 egységre vagyunk, vasárnapi ellenfelünk pedig öttel van lemaradva tőlünk, így mindenképpen szükség lesz itt is egy jó eredményre, ha szeretnénk megtartani pozíciónkat. A két csapat őszi összecsapásán Torda Bence 90. percben szerzett góljával 1:1-es döntetlent értünk el Székesfehérvárott, így most is kiélezett küzdelemre van kilátás. A Főnix idegenben 5-3-2-es mérleget produkált eleddig, a Százhalombatta és a Dunaharaszti bánt el vele, a Budai FC Tabán és a Szigetszentmiklós ellen remizett, a Martonvásár elleni találkozója pedig félbeszakadt az előző fordulóban. Nálunk öt találkozó óta tart a “nyerő” széria, a csepeli sporttelepen 6-2-3 a mérlegünk, a Budai FC- Tabán, a Szigetszentmiklós és a Zeusport- Holler tört borsot az orrunk alá, a Taksony és a Dunaújváros pedig pontot rabolt tőlünk. A találkozó tétje tehát nem kicsi: a cél megszerezni zsinórban hatodik győzelmünket, avagy harmadik hazai ikszünket, bármelyik is legyen, nagy lépést tehetünk az ezüstérem felé.