Széllel szemben nehéz… – vereség a PAFC II-től

A Csepel FC felnőtt labdarúgó csapata mindent megtett azért, hogy az NB III Nyugati csoportjának 30. fordulójában itthon tartsa a pontot vagy pontokat, de sajnos ez is kevésnek bizonyult, ugyanis a mérkőzés játékvezetőinek közreműködése döntően befolyásolták a találkozó végkimenetelét…   A vereséggel maradtunk a 12. pozícióban.

Ahogy azt már “megszokhattuk” a magasabb osztályban játszó együttesek “fiókcsapatai” rendszerint szívesen szerepeltetnek a Csepel ellen a klub első keretéhez tartozó úgynevezett visszajátszó futballistákat, így nem szolgált meglepetésre, hogy az NBI-es rutinnal rendelkező Pekár Lászlót és Polonkai Attilát is a Puskás Akadémia II kezdőcsapatába állította a szerb Bojan Lazics, akit a kitűnő szakember Vincze István helyére ültettek a kispadra Felcsúton. A mérkőzés Varga “Vargalamb” László kezdőrúgásával indult, aki a napokban ünnepelte 70. születésnapját és családja ezzel kedveskedett neki, de természetesen a galambröptetés sem maradt el a kezdősípszó előtt.

A találkozó ahogy az általában lenni szokott az “ismerekedés jegyében” telt el egészen a 11. percig, amikor is a vendégek megszerezték a vezetést, méghozzá nem is akárhogyan… A Puskás AFC egyik labdarúgója jó 25 méterről lövésre szánta el magát, ami a kapufán csattant, ám a jó másfél méteres lesen a kapu előtt ólálkodó Pekár a kipattanót bepofozta a kapuba. Általános megrökönyödésre sem az esethez közel tartózkodó partjelző, sem a játékvezető nem látta a lesállást, így megadták a gólt… (0:1)

A játékvezetőről Borbás Bottyánról -innentől fogva- túlzás nélkül lehetett azt állítani, hogy személyben a leggyengébb láncszem működött közre a pályán… Csapatunkat szerencsére nem zavarta össze a gól, akadt néhány figyelemreméltó helyzetünk (pl. Somodi éles szögből leadott lövését védte bravúrral a kapus) és a 37. percben Tóth Csaba lövése utat is talált a Puskás AFC hálójába, így még a félidő vége előtt “visszajöttünk a meccsbe”. A találkozó második félidejének elején kicsit bennragadtunk az öltözőben és egy védelmi megingást kihasználva ismét a felcsútiak első keretének oszlopos tagja, Pekár tudta bevenni az egyébként jól védő Lőrincz Péter kapuját (1:2). A folytatásban leginkább a mezőnyben folyt a játék, a 61. percben pedig bemutatkozott a felnőtt csapatban klubunk saját nevelésű játékosa Torda Bence, aki Bencze Márton helyére állt be.

A hajrához közeledve mindent egy lapra téve indítottunk offenzívát az egyenlítés érdekében, (egyik ziccerünknél csak a gólvonalon álló felcsúti lábnak köszönhetően nem született meg az egyenlítés)ám ez is kevésnek bizonyult. Először egy vitatható szituációt követően úgy fújt vissza egy szabadrúgást a játékvezető, hogy ellenfelünk az ítéletet megelőzően szándékosan kézzel akadályozta meg a támadásunk befejezését… mondani, írni sem kell, hogy büntetlenül úszta meg a dolgot. Ezt követően, a hosszabbításra is maradt Borbás Bottyán játékvezetőben annyi, hogy sportemberhez méltatlan cselekedetével felhívja magára a figyelmet: egy szabálytalanságot követően játékosunkat Somodi Ádámot két kézzel hátulról meglökve (!!!) távolította el az eset helyszínétől, majd megvárva a közben kialakult kakaskodást, Somodinak és Erdei Andrásnak (PAFC) is felmutatta a piros lapot. A sportpályákon játékvezetőtől ritkán látható sportszerűtlen jelenet (két kézzel hátulról nem szokás sportolókat taszigálni…) óriási felháborodást keltett a Csepel FC szakmai stábja és természetesen a szurkolók körében is, kérdés, hogy a játékvezető ellenőr jelentésében ez hogyan szerepel majd, már ha egyáltalán szerepel… A találkozó így meglehetősen paprikás hangulatban ért véget, ráadásul a milliárdos költségvetésből gazdálkodó Puskás Akadémia FC játékosai és vezetőedzője a pályáról lejövet még rá is tettek egy lapáttal és sportszerűtlen módon tovább hergelték az amúgy sem túl nyugodt csepeli drukkereket.

Csepel FC – Puskás Akadémia FC II 1:2 (1:1)

Csepel Stadion, Jv: Borbás Bottyán

Csepel FC: Lőrincz Péter – Fisli András, Hesz Olivér, Dévai Csaba, Durso Giuliano  (68′ Németh Gábor), Haraszkó Sándor, Teplán János, Bencze Márton  (61’Torda Bence), Korozmán Norbert, Tóth Csaba, Somodi Ádám

Szakmai vezető: Gabala Krisztián

PAFC II: Varga Ádám – Fodor Ákos (83′ De Oliveira Ayrton), Hudák Martin, Kováts Zoltán, Pekár László (88′ Mezőssy Levente), Damásdi Alex  (56’erdei András), Tóth Keve
Tar Zsolt, Keszi Erik, Polonkai Attila, Kovács Tamás

Edző: Bojan Lazics

G: Tóth Csaba ’37,  ill. Pekár L. (’11, ’47)

Kiállítva: Somodi Ádám ’95, illetve Erdei András ’95