Újjáéledő csepeli női futball

A Csepel FC labdarúgócsaládja ismét bővülni fog, méghozzá a rövidke szünet után ismét újrainduló felnőtt női labdarúgó csapattal. Az örömteli hírrel kapcsolatban Molnár Zsuzsannával a csapat vezetőjével beszélgettünk.

Kisebb űrt hagyott maga után, amikor anno megszűnt a Csepel FC női labdarúgó gárdája, így örömmel halljuk, hogy  most ismét összeállhat egy csapat.

-Takács Krisztián dobta fel a labdát, hogy mit szólnék hozzá, hogy Csepelen ismét elindítanánk egy csapatot… Részemről egyáltalán nem tűnt kivitelezhetetlen feladatnak, így május 4-én az első tréninggel már neki is vágunk a történetnek. Régi, jól ismert játékosokból és a hozzájuk csatlakozókból azt gondolom össze lehet kovácsolni egy ütőképes együttest, amivel ősszel elindulhatunk egy bajnokságban is. Konkrét elvárások nem fogalmazódtak meg, de én magam azt vallom, hogy ha valamit csinálunk, annak azért legyen valamilyen pozitív eredménye. Folyamatosan toborozzuk az embereket, korábban már futballmúltal rendelkező hölgyeket sikerült megnyernünk az ügynek, úgyhogy jó úton haladunk a csapatépítést illetően.

– Hogy néz ki a felkészülés?
– Tekintve, hogy csak ősszel szeretnénk bajnokságban pályára lépni, terveink szerint heti két gyakorlást tervezünk, de én szeretném ha bekerülne a programba egy harmadik edzés is, ahol az erőnlétre helyeznénk a hangsúlyt. Füvön és műfüvön egyaránt gyakorolni fogunk hétfőn és csütörtökönként. A bajnokságot illetően minden bizonnyal valamilyen alacsonyabb osztályban vágunk neki a pontvadászatnak, vélhetően 3/4 pályán, bár szó esett nagypályáról is, de ez még egyelőre képlékeny dolog… A nagypályához legalább 20 fős keret szükségeltetik, így jelenleg a kisebb játéktér tűnik kivitelezhetőnek. Olyan, minőségi játéktudással rendelkező labdarúgókkal sikerült felvenni a kapcsolatot, akiknek nem idegen ez a terep, és bízom benne, hogy olyan hölgyek is csatlakoznak majd hozzánk, akik korábban az első osztályban is bizonyítottak, de ezen persze még sokat kell dolgoznunk! Szóval lesz feladat bőven…

Köszönöm szépen, sok sikert, a hölgyeknél is Hajrá Csepel FC!