UP: Martonvásár, Vecsés, Nagytétény a hétvégi etapban

A Csepel FC utánpótlása sűrű napokat él meg, már ami a bajnoki találkozókat illeti: U14 és U15-ös együttesünk csütörtökön pótolta elmaradt találkozóit és szombaton már ismét pályára lépnek Vecsésen, a nagyobbak a Martonvásárral illetve a Nagytéténnyel néznek majd farkasszemet idehaza.Az U17 és az U19 szombaton délelőtt a Béke téren fogadják a Martonvásár együtteseit, akik egyaránt az alsóházban foglalnak helyet. Ősszel mindkét csapatunk győzni tudott idegenben (1:7, 0:3), így most is van az esély rá, hogy ezt hazai körülmények között megismételjük. A vendégek U17-es csapata a 11. helyen áll, idegenben0-2-9-es mérleggel állnak, összesen megszerzett 13 pontjukból csupán kettőre tettek szert otthonuktól távol. A mieink Csepelen 6-2-2-es mérleggel állnak, ami azt jelent, hogy csak a Diósd, a Budai FC Tabán, a Maroshegy és a Dunaújváros hagyták el ponttal vagy pontokkal a XXI. kerületet. A tabellán elérhető közelségbe került a dobogó, így az plusz motivációt jelenthet a fiúknak.

Az U19-eseink végre lépéselőnybe kerültek riválisaikkal szemben, igaz most jön még csak a java annak, hogy az ezüst esetlegesen a birtokunkba kerüljön… Szombati ellenfelünk jelenleg a 12., 3-1-16-os mutatóval, amiből vendégként 1-1-8-at tudnak felmutatni. Eddig csak a Diósdot tudták idegenben elpáholni, a másik pontra Taksonyban tettek szert. Nálunk a három meccse tartó nyerő széria megtartása lehet a legfőbb cél, ami ahhoz szükségeltetik, hogy megmaradjon a jó pozíciónk a dobogós helyekért folyó harcban.

Az U15 a csütörtökön lejátszott találkozón Lipl Noel és Kaposvári Máté góljaival elhozta a pontokat a TFSE-Hegyvidék otthonából, így valamelyest kiköszörülte a Dunakanyar SE ellen elszenvedett csorbát. Hétvégi ellenfelünket ősszel magabiztosan 6:0 arányban fektettük két vállra Csepelen, amivel bizonyára most sem lennénk elégedetlenek. A Ferihegy- Vecsés odahaza 3-0-6-os mutatóval rendelkezik, a Grund FC-t, a BKV-t és a Dunaharasztit tudták megverni, a többi meccsen nem termett babér számukra. Idegenben nálunk 4-4-4-et mutat a mérleg, azaz győzelemből, döntetlenből és vereségből is pontosan ugyanannyit sikerült összegyűjteni, így a szakvezetés igazán nem bánná, ha a hétvégét követően már ötössel kezdődne a győzelmeket jelző számsor.

Az U14 sajnos nem tudta megakadályozni csütörtökön a TFSE- Hegyvidék otthonában, hogy a házigazdák a végjátékban ne fordítsák meg a találkozót, s így -bár hiába vezettünk sokáig egy öngóllal- 2:1 arányban alulmaradtunk a budaiakkal szemben. A lehetőség most adott lesz a javításra, ősszel ugyanis 12:0 arányban gázoltunk át a Csepelre látogató Ferihegy- Vecsés csapatán, ami most sem jönne rosszul. Szombati ellenfelünk jelenleg a 15. helyen áll, 19 vereséget összeszedve, amiből természetesen hazai pályán is kijutott nekik nyolc, 9-106-os gólkülönbség mellett. Elekes Zsolt tanítványai -bár eddig nem nagyon vitézkedtek idegenben- most bepótolhatják az elmaradt sikereket, akár egy nagyarányú -önbizalomnövelő-  győzelemmel is.

A BLSZ U19-es együttesünk a Nagytétényt látja vendégül vasárnap, akik jelenleg a 14. helyet foglalják el a táblázaton. Az őszi szezonban Bodnár Dániel 5 és Bódy Máté góljaival arattunk magabiztos 6:0-s győzelmet a nagy Duna másik oldalán, amire most is lenne reális esély, hiszen ellenfelünk idegenben nem rendelkezik különösebben jó mutatókkal, pontosan 2-0-5- öt mutat a mérlegük, eddig csak a Kőbánya és a Lőrinc United akadt a horgukra. A mieink mérlege a Béke téren pontosan fordítottja a Nagytétényinek, 7-0-2, ezen illene tovább javítani a vasárnapi összecsapáson.