UP: Százhalombatta, Dunakanyar SE, Pestújhely a terítéken

Utánpótlás csapataink ismét teljes létszámban lépnek pályára a következő bajnoki fordulóban: az U14 és 15 idehaza fogadja a Dunakanyar SE- Szentendrét, az U17 és 19 Százhalombattán vendégeskedik, a BLSZ- csapatunk pedig a Pestújhely együttesét fogadja szerdán.

Az U14 és az U15-ös korosztály egy hét pihenőt követően léphet pályára ismét hazai környezetben vasárnap 10 illetve 12 órától a Dunakanyar SE- Szentendre ellenében. Az U14 sajnos nem járt sok sikerrel ősszel Szentendrén, ahol a hazaiak 6:0 arányban tudtak felülmúlni a formálódás időszakában járó csapatunkat, de a félidőig már akkor is jól tartottuk magunkat, csupán egyetlen gólt kaptunk. Azóta a Dunakanyar SE együttese az előkelő, második helyig tornázta fel magát, látogatóként mind a kilenc találkozóját “behúzta”, legnagyobb különbséggel a Ferihegy-Vecsés otthonában nyertek (18:0). A mieink az őszhöz képest jó alaposan formálódtak már, mind játékban, mind hozzáállásban vannak előremutató jelek. A legutóbbi bajnoki találkozón szerencsére ez már eredménnyel is párosult, ugyanis a Rákosmente elleni 6:0-s siker során szép megoldásukat is láthattunk a pályán Elekes Zsolt tanítványaitól. Reméljük, hogy vasárnap is lesz benne részünk!

Az U15-ös csapatunk számára nagy lehetőség kínálkozik, hogy közvetlen riválisához közelebb kerüljön, s így megközelítse a dobogó legalsó fokát is. Németh Gábor fiai a két csapat őszi összecsapásán már 3:1-re is vezettek, de a 3:2-es idegenbeli siker is szépen festett a dicsőséglistán (a góljainkat Horváth Ákos, Vaszily Botond és Lipl Noel szerezték). A Dunakanyar SE azóta alaposan rákapcsolt, látogatóként 5-3-1-es mutatóval állnak, eddig csak a Pénzügyőr fektette őket két vállra 2:1 arányban, döntetlent a Dunaharaszti, a KISE és a Csep- Gól FC vendégeként értek el. A mieink mérlege Csepelen imponáló 8-1-1-et mutat, csupán a II. Kerület járt túl az eszünkön korábban, a Komárom pedig 2:2-es döntetlennel vitt el egy pontot a Béke térről (gólok: Hegyes, Lipl).

A nagyobbak (U17, U19) Százhalombattán a VUK SE- nél vizitálnak majd a hétvégén. Borda Viktor és Pop Richárd csapatai közül először az U17 játszik majd 10 órától a 8. helyen álló hazaiak ellen, akiket ősszel idehaza Kaszab 2, Náni, Vas és Király találataival magabiztosan fektettünk két vállra 5:0 arányban. A Százhalombatta hazai környezetben 5-1-3-as mutatóval áll, sikerrel a Főnix-Gold (0:4), Budai FC- Tabán (0:7) és a Szigetszentmiklós (1:5) járt náluk, míg pontot a Gárdony-Agárd (3:3) tudott rabolni onnan. A mieink teljesítménye vendégségben 8-0-2-es mérleget mutat, csupán a Diósd és a Budai FC- Tabán  vitte el a pontokat a XXI. kerületből, a többiek próbálkozásai sikertelennek bizonyultak.

Az U19-es csapatunk nem tudta lerázni üldözőt, így továbbra is ádáz harcot vív a dobogó leginkább megszerezhető pozícióiért. Soron következő ellenfelünk a Százhalombatta a 8. helyen áll, ősszel a két csapat összecsapásán nagy küzdelemben Busai Tamás két góljával 2:1 arányban sikerült felülmúlnunk szívós ellenfelünket, akik bizonyára fenik a fogukat ránk. A vasárnap összecsapást megelőzően vendéglátónk hazai pályán 6-1-2-es mérleget produkált, a Budai FC- Tabán 5:0-val vitte el mindhárom pontot tőlük, míg a Szigetszentmiklós ugyanezt 6:1-es különbséggel hajtotta végre. Egyetlen hazai döntetlenjüket a Taksony ellen játszották, ott 2:2-es eredmény született. A Csepel FC U19-es egylete kimozdulva a kerületből a listavezető Dunaújvároshoz hasonlóan 8-1-8-es mutatóval áll, pontokat csak éppen Dunaújvárosban (3) és a Főnix-Gold otthonában (2) vesztettünk, ami reményeink szerint ezen a hétvégén nem fog megtörténni, ugyanis minden egységre szükségünk van ebben a kiélezett küzdelemben.

Április 26-án, 17 órakor a BLSZ U19-es bajnoki pontvadászatban, Csepelen fogadjuk a tabellán 13. helyen álló Pestújhelyi SC- t. Ősszel a REAC pályán együttesünk 8:2 arányban bizonyult jobbnak a házigazdáknál, (Kaszab 3, Torda 2, Jakab, Busai és Varga- Szömös góljaival), amivel minden bizonnyal most is kiegyeznénk. Szerdai látogatóink idegenbeli mérlege 1-1-7, eddig csak a Lőrinc United otthonában tudtak nyerni 6:5 arányban, a Testvériségnél pedig gólnélküli döntetlent játszottak. A mieink hazai mérlege 6-0-2-őt mutat, idehaza az Airnergy és a Szent Pál akadémia tudott kibabrálni velünk, a többi találkozónkat viszont hibátlanul teljesítettük.