UP: Agárdra utazunk, a Rákosmente és a Kőbánya érkezik

Utánpótlásunk a 20., 21 és a 23. fordulóval folytatja szereplését a korosztályos bajnokságokban, ahol a nagyok a Gárdony-Agárd vendégei lesznek vasárnap, míg aznap a Rákosmente érkezik Csepelre az U14 és U15 vendégeiként, a BLSZ- es csapatunk pedig szerdán fogadja a Kőbányért névre hallgató együttest.

Hazai közönség előtt léphet pályára vasárnap 10- kor az U15-ös csapatunk, akik az Esztergom otthonában elszenvedett csorbát igyekeznek kiküszöbölni a hétvégén. Németh Gábor együttese ősszel Lipl Noel góljával 1:1-re végzett a jelenleg 8. helyen álló, eddig 29 pontot gyűjtő Rákosmente otthonában. Ellenfelünk mérlege idegenben 5–0–5, azaz gyakorlatilag kiszámíthatatlan a szereplése, eddig a Grund (3:0), a BKV előre (4:0), a Dunaharaszti (6:1), a  KISE (2:1), és a Ferihegy-Vecsés (4:1) elleni meccseket vették sikerrel, a Pénzügyőr és a TFSE- Hegyvidék 3:2-re, a Komárom 2:0-ra, a   Dorog 6:2-re, míg a Csep- Gól 3:1-re verte őket. A mieink 35 ponttal az 5. helyen állnak, 6 pontra a 4. helytől és 3 ponttal megelőzve a mögöttünk álló Esztergomot.

Az érzékeny veszteségeket szenvedő (távozó játékos, Tanács Patrik kéztörése) U14- es csapatunk pontban délben lép pályára Csepelen, hogy a közvetlen előttünk álló Rákosmentét próbálják meg – az őszhöz hasonlóan- két vállra fektetni.  A Varga Krisztofer és Kiss Marcell góljaival megnyert meccs komoly lökést adott együttesünknek a további szerepléshez, így egy 2:1-es sikerrel most is kiegyeznénk… Ellenfelünk idegenben 4–0–5-ös mutatóval rendelkezik, sikereit a BKV, a Dunaharaszti, a Ferihegy-Vecsés és az előző fordulóban a Csep- Gól FC ellen aratta, a többi csapattól kikapott, legutóbb a Komárom vendégeként 7:0-ra, de az még a tavalyi naptári évben volt. A mi – tanuló időszakban lévő- csapatunk eddig még nyeretlen ebben a szezonban, legutóbb a BKV Előre ellen tudtunk nyerni 3:0-ra, ami –ha nem is ilyen arányban, de- ezúttal is ráférne együttesünkre.

Az U17 és U19-es együttesünk a Velencei tó partján tölti a hétvégét, de nem kell őket irigyelni, mert láblógatás helyett bajnoki mérkőzés vár Borda Viktor és Pop Richárd csapataira. Az U17 tízkor lép pályára az Agárdi Parkerdő Sportpályán, hogy ott folytassa, ahol az őszi meccsen abbahagyta… (akkor 8:0 arányban sikerült nyernünk Kaszab (2), Náni, Vas, Lipl, Végh, Vaskó és Szabó R. góljaival. Vasárnapi vendéglátónk jelenleg a 12., megszerzett 12 pontjával és idegenbeli 1–2–7-es mérlegével, egyedül az Ikarus-Maroshegy látogatójaként sikerült nyernie 4:2-re az előző fordulóban, a Taksony (1:1) és a Százhalombatta (3:3) otthonában sikerült még pontokat szereznie, a többi meccsén nem. A Csepel FC idehaza 5–2–2-es mérleggel áll, csak a Diósd (0:1) és a Budai FC- Tabán (1:2) járt sikerrel nálunk, az Ikarus- Maroshegy (0:0), valamint a Dunaújváros (2:2), pedig ponttal távozott Csepelről, a többi találkozónkat magabiztosan nyertük.

A dobogós helyekért versenyben lévő U19 –es csapatunk ősszel Torda Bence (2) és Busai Tamás góljaival 3:1-re verte Csepelen a vasárnapi vendéglátónkat, akik a 11. helyen állnak 13 ponttal és 4–1–12-es mutatóval. Hazai környezetben 2–1–5-ös a mérlegük, a Martonvásárt és az Ikarus- Maroshegyet verték meg, a Taksonnyal játszottak gólnélküli döntetlent az előző fordulóban. A mieink jelenleg a 4. helyen állnak, igaz csak gyengébb gólkülönbségük okán az ugyancsak 36 pontos Főnix- Gold és a 37 pontos Budai FC- Tabán mögött. idegenben 7–1–1 a vonatkozó mutatónk, csak a Dunaújváros otthonában véreztünk el, a Főnix- Gold vendégeként pedig 1:1-et játszottunk, a többi találkozón megszereztük mindhárom pontot.

A BLSZ- ben szereplő U19-eseink végre győzelemmel zárták az elmúlt fordulót, így tartják 4. pozíciójukat. A dobogótól tíz egységre vagyunk, és az a Kőbányáért érkezik hozzánk szerdán, akiket idegenben 6:1 arányban sikerült felülmúlnunk Jakab Máté (2), Kőhegyi Zsombor, Tkalcec Péter, Gladkov Zoltán és Döbröczöni Csaba góljaival. Ellenfelünk otthonától távol 3–1–6-os mérleggel rendelkezik, eddig a Lőrinc United, a Pestújhely és a Tetsvériség sem tudta odahaza legyűrni őket, döntetlent az Újpesti Haladás otthonában ért el. Csapatunk a Béke téren 6–0–2-es mérleggel áll, az Airnergy-nek és a Szent Pál Akadémiának sikerült mindhárom pontot elvinnie tőlünk, többször nem engedtünk el senkit győztesen de még ponttal sem, ami remélhetőleg ezúttal is így lesz majd.