UP: a KISE és az Újpesti Haladás érkezik, irány Mór!

A szombati bajnoki szünet nem csak felnőtt csapatunkra, hanem az utánpótlásra is vonatkozik, így –egy kivételével- a Csepel FC összes bajnoki meccsére a hétvége második napján kerül sor. A nagyok ezúttal Mór felé veszik az irányt, míg az ifjabbak idehaza fogadják a KISE korosztályos együtteseit, kedden pedig az Újpesti Haladás érkezik.

A legkorábban az U15-ös csapatunk tagjainak (és edzőjének) kell kelniük, ugyanis ők már reggel 9-kor pályára lépnek a KISE ellen. Ősszel Kőbányán Lipl Noel, Horváth Ákos és Máté Gergő góljaival magabiztos sikert arattunk idegenben a jelenleg 10. helyen álló együttes ellen. Otthonuktól távol 5–0–3-as mutatóval rendelkeznek, az Esztergom, a TFSE- Hegyvidék és a Dorog otthonában véreztek el (utóbbiban 8:2-re), a legnagyobb arányú győzelmüket pedig a Pénzügyőr vendégeként (10:0) aratták még ősszel. A mieink az előző fordulóban bravúrt végrehajtva csentek pontot a bajnokesélyes II. Kerület otthonából és tavasszal még tartják veretlenségüket két győzelmükön kívül két döntetlennel.

A 10. helyen álló U14-es egyletünk az 5. helyezettet fogadja vasárnap 11-kor Csepelen és igyekszik faragni az ősz folyamán elszenvedett 5:2-es vereségből… (góljainkat ott Varga Krisztofer és Baksa István szerezték) A kőbányai csapat abban a korosztályban eddig két vereséget (Pénzügyőr, TFSE- Hegyvidék) és hat sikert könyvelhetett el idegenben, döntetlent viszont még nem játszott csak odahaza. A folyamatosan formálódó Csepel FC 5–1–9-as mutatóval rendelkezik eddig, legutóbb hazai környezetben a Dunaharasztit sikerült két vállra fektetnünk, remélhetőleg nem sokáig kell várni az újabb pontszerzésre sem.

Az U17 és az U19 az Ikarus- Maroshegy vendégei lesznek vasárnap, akik most Móron, a Wekerle Szabadidőközpont területén található futballpályán játsszák hazai meccsüket. Előbb az U17 kezd 10 órától, akik minden bizonnyal szeretnének hatékonyabban futballozni, mint ősszel Csepelen, ahol gólnélküli döntetlen született a két csapat összecsapásán. A vendéglátó 7 pontjával a tabella utolsó helyén áll, 2–1–13-as mérlegéből a győzelmeket a Taksony és a Dunaharaszti MTK ellen érték el, a döntetlent pedig éppen ellenünk… A mieink jelenleg a 4. helyen állnak a tabellán, tetemes, 10 pontos hátránnyal a harmadik Budai FC- Tabán mögött, de a Diósdot csupán egyetlen ponttal előzzük meg. Hazai pályán 4–2–2-es mérleggel rendelkezünk, eddig csak a Diósd és a Budai FC- Tabán távozott győzelemmel a Béke térről, pontot pedig a már említett Maroshegy és a Dunaújváros tudott tőlünk szerezni.

Az U19-es csapatunk továbbra is a második helyen áll a Dunaújváros mögött, vasárnapi vendéglátónk pedig – akiket ősszel 21:0 arányban győztünk le- az utolsó előtti, mindösszesen három pontot gyűjtve az eddigiek során. A pontokra az Érdi VSE elleni 4:3-as sikerével tett szert. Hatalmas vereségek jellemzik a csapatot, volt már 25:0-s zakóban is részük, de nem ritka a 15-16 kapott gól sem a bajnoki történetükben. Csapatunk 7 pontra van lemaradva a dobogó legfelső fokától (Dunaújváros), a mögöttünk álló Szigetszentmiklós pedig 3 pontra jött fel ránk, így oda kell figyelni minden meccsre. Idahaza 4–2–1 a mérlegünk, csak az előző fordulóban a Szigetszentmiklós fektetett bennünket két vállra, döntetlent a Taksony és a Dunaújváros ellen értünk el.

A BLSZ- ben szereplő U19-es csapatunk hat ponttal lemaradva áll a dobogó alsó fokától, de még így is 8 pont az előnye a mögötte álló Hidekúti SC- vel szemben. Legközelebb április 4-én (kedd) 17 órakor lépnek pályára Csepelen az ellen az Újpesti Haladás ellen, akiket ősszel Busai Tamás góljával idegenben sikerült felülmúlnunk. Az Újpest, otthonától távol meglehetősen kiszámíthatatlanul szerepel, amit jól mutat 5–1–5-ös mérlege is. A mieink idahaza 5–0–2- vel állnak, csak az Airnergy és a Szent Pál Akadémia vitte el tőlünk a pontokat eddig.