A futball a szenvedélye – bemutatkozik Horváth Csaba

Aki látogatja a Csepel FC utánpótlás mérkőzéseit, az felfigyelhetett rá, hogy az U15-ös csapat kapusainak bemelegítését már külön szakember is segíti. Horváth Csaba -merthogy róla van szó- a kisebb korosztályaink edzései mellett az utánpótlás kapusok felkészülését is segíti a Csepel FC-nél.

Klubunk utánpótlás létszáma szerencsére gyarapodó tendenciát mutat, így újabb szakemberek bevetésére is szükség van, közéjük tartozik Csaba is, aki fiatal kora ellenére már komoly szakmai tapasztalatokra tett szert.
Nyolc éves korom óta a mindennapjaim része a labdarúgás, és a sportág szeretete a mai napig nem csökkent. Húsz éves koromig az NB III-as Nagyatád FC korosztályos és felnőtt csapataiban szerepeltem, a középiskola alatt a PMFC utánpótlás edzéseit is látogattam. Az első diplomám megszerzése alatt Kaposváron, majd a budapesti Testnevelési Egyetemen töltött tanulmányaim alatt is megyei osztályokban fociztam. A testnevelési egyetemi évek alatt kerültem kapcsolatban a Ferencvárosi TC utánpótlás képzésével, ahol három évig segítettem a 14 évnél fiatalabb kapusok és a 8 évnél fiatalabb mezőnyjátékosok képzését. Ezek alatt az évek alatt vált biztossá bennem, hogy megtaláltam azt a hivatást, amit egy életen keresztül, szenvedélyesen tudok végezni. Ennek érdekében elvégeztem az UEFA B licence-es tanfolyamát, hogy szakszerű és széleskörű ismeretekkel rendelkezzek a gyereklabdarúgók képzésével kapcsolatban. Azóta a hét minden napján gyerekekkel foglalkozok 5-12 éves korig, tartok óvodai foci foglalkozásokat a csepeli kapusok képzése és korosztályos csapatedzések mellett. Legfontosabb célom, hogy az kezeim alatt nevelkedő gyerekek megismerjék a labdarúgás örömeit, játszva fejlődjenek, ügyesedjenek, emellett jó sportemberekké és jó emberekké váljanak