UP: újabb rangadók várnak csapatainkra a hétvégén

A tavaszias időjárás egyre inkább megfelelő körülményeket biztosít a Csepel FC korosztályos csapatainak is arra, hogy lejátssza újabb bajnoki mérkőzéseit. A labdarúgásra egyre alkalmasabb időben ismét komoly megpróbáltatások elé néznek csapataink: a nagyobbak idehaza a Szigetszentmiklós ellen, míg a fiatalok idegenben a II. Kerület ellen játszanak rangadónak is beillő meccseket, BLSZ- ben szereplő ifistáink pedig a Szent Pál Akadémiával mérik össze erejüket.

Március 18- án szombaton éppen ők (azaz a BLSZ U19-es társulat) nyitják meg a sort a Béke téri sporttelepen. Pop Richárd csapata sajnos nem kezdte a legjobban a tavaszi szezont, az előző fordulóban ugyanis 4:2 arányban kikapott a Hidegkúti SC otthonában. Ezzel a tabella 4. helyéről várhatják a folytatást. Ősszel Busai Tamás és Rakitovszky Viktor góljaival 2:1-re sikerült nyernünk szombati vendégeink otthonában, akik idegenben 3–2–3-as mutatóval rendelkeznek, győzni a Nagytétény, a Lőrinc United, és a Pestújhely otthonában tudtak, míg a Ferencvárosi FC és a Testvériség otthonából ponttal távoztak. A mi csapatunk hazai környezetben 5–0–1-es mutatóval bír, eddig csak az Airnergy együttese hagyta el győztesen a Csepel pályát (1:3), a többi meccsen nem született vendégsiker, de még pontot sem engedtünk át ellenfelünknek, legutóbb a Fenomenon távozott lógó orral a Csepelről (6:0).
Vasárnap itthon az U17-es együttesünk nyitja a (meccs)napot, akik 10 órakor fogadják a szomszédvár Szigetszentmiklós korosztályos csapatát. Ősszel idegenben Vas Gergely és Kaszab Ferenc találataival elhoztuk a 3 pontot a Pest megyeiek otthonából, akiktől rajtunk kívül még ketten, a Dunaújváros és a Főnix-Gold távoztak csak sikerrel. Idegenben ez a mutató 3–1–2 a „miklósiaknál”, csak a Budai FC- Tabán és a Dunaújváros otthonában nem jártak sikerrel, Dunaföldváron pedig 1:1- es döntetlenre futotta erejükből. A mieink a Béke téren 3–2–2-es mérleggel rendelkeznek, eddig a Diósd, a Budai FC- Tabán, tudott nyerni nálunk, az Ikarusz- Maroshegy és a Dunaújváros pedig pontot csent tőlünk.
Az U19-es együttesünk pontban 12:00-kor kezd, ugyancsak a Szigetszentmiklós ellen, akik 3 ponttal mögöttünk a dobogó 3. helyét foglalják el jelenleg. Az őszi szezonban Garami Dániel góljával hoztuk el a rendkívül fontos pontokat a szomszédvárból. A zöld-fehérek otthonuktól távol meglehetősen hektikusan szerepelnek, amit 2–2–2-es mérlegük is jól mutat. Az Ikarusz- Maroshegyet és a Százhalombattát két vállra fektették, a Dunaföldvár és a Dunaharaszti otthonában remiztek, a Budai FC- Tabán és a Dunaújváros viszont egyaránt ötöt rúgott nekik. Saját U19-eseink itthon 4–2–1-es mutatóval állnak, eddig csak a Budai FC- Tabán tudott nyerni nálunk, a Dunaújváros és a Taksony pedig döntetlent ért el Csepelen.
Az U14 és az U15-ös csapatunk a kiváló erőt képviselő II. Kerület vendégei lesznek és bizonyos, hogy nem lesz könnyű dolguk sem Németh Gábor, sem Elekes Zsolt tanítványainak. Először U14-eseink lépnek pályára, akik ősszel 8:2 arányban alulmaradtak egy évvel idősebb ellenfelükkel szemben, de mint edzőjük elmondta, az még bőven az útkeresés időszaka volt, így most ennél talán valamivel jobb eredményre is számíthatunk. A házigazdák jelenleg az 5. helyen állnak 30 ponttal, otthonukban 5–2–1-es mérleggel rendelkeznek, eddig csak a Pénzügyőr járt túl az eszükön, a Komárom és a TFSE- Hegyvidék pedig pontot rabolt onnan. A mieink mérlege vendégként 2–1–6, a Rákosmente és a Dunaharaszti otthonában jártunk sikerrel, a Csep- Gól FC- től pedig pontot hoztunk a Béke térre.
Az U15-nek lesz talán a legnehezebb dolga, ők ugyanis a listavezetőhöz látogatnak, akik mindösszesen egy döntetlent és egy zakót engedtek meg maguknak ebben a kiírásban, ebbe kellene picit jobban belerondítanunk a hétvégén. Vendéglátónk odahaza szinte makulátlan mérleggel rendelkezik, csupán az FC Esztergom hozott el pontot a Kolozsvári Tamás utcából. A mieink ősszel idehaza sajnos nem fogtak ki túl jó napot a II. Kerület ellen, s bár öt gólt is sikerült rúgnunk ( az összes Lipl Noel nevéhez fűződik), amolyan vízilabda eredménnyel 7:5 arányban mégis vesztesen hagytuk el a gyepet. Volna tehát miért visszavágni vasárnap, de ezt idegenben kell megtennünk, ami sosem ígérkezik könnyű feladatnak….