UP: bajnoki hétvége a Béke téren

A Csepel FC utánpótlásának bajnoki rendszerben induló csapatainak szinte teljes létszáma hazai környezetben lép pályára március első hétvégéjén. Az U17 és U19-es csapatunk máris rangadóval kezd vasárnap a Dunaújváros ellen.

Szombaton (március 4.) először az U15-ös csapatunk fut ki a téli álmából még csak ébredező inkább sárgás barna, mint zöld gyepre (10 órakor), hogy megmérkőzön a Komárom hasonló korosztályú csapatával. Németh Gábor együttese ősszel gólgazdag összecsapáson 3:3-as döntetlent ért el Komáromban, ahol Horváth Ákos kétszer és Hegyes Márton volt eredményes részünkről. Lenne tehát miért a “visszavágón” revánsot venni, ám nem árt óvatosnak lenni, mert a vendégcsapat idegenben meglehetősen kiszámíthatatlanul szerepel, mérlege 3-0-3, eddig a Dunakanyar-Szentendre, a Pénzügyőr és a II. Kerület otthonában is nyerni tudtak.

Az U 14-es csapatunk is természetesen a Komárommal néz farkasszemet szombaton 12 órakor, Elekes Zsolt tanítványai ősszel sajnos 4:2-re kikaptak hétvégi vendégünk otthonában (góljainkat Tornyos Benedek és Varga Krisztofer szerezték), ám az volt ennek a korosztálynak az első közös bajnoki megmérettetése, így hatalmas következtetéseket akkor még nem lehetett levonni a meccsből. Azóta szépen formálódott együttesünk, akik jelenleg a tabella 10-ik helyén állnak, A Komárom csapata jelenleg a második, csapatuk mérlege 12-1-1, eddig csak a Pézügyőr otthonában betliztek (2:1), a II.Kerülettel remiztek (1:1), a többi találkozójukat viszont megnyerték. Nem vár tehát könnyű összecsapás a mieinkre, de talán a hazai pálya picit a javunkra fordíthatja majd az esélyeket.

Rangadót játtszik az U 17-es és az U19-es csapatunk, mégpedig a Dunaújvárosi PASE Akedémia ellen. Előbb az U19 lép pályára 12:30-kor és igyekszik visszavágni az őszi idegenben elszenvedett 3:2-es fiaskóért, ahol csak a 91.percben kaptuk azt a gólt, amivel végül pont nélkül távoztunk Dunaújvárosból (góljainkat Torda Bence és Busai Tamás szerezték). Hazai pályán kiváló lehetőség nyílik majd a visszvágásra a jelenlegi listavezető ellen, akik eddig csupán egyszer, a Szigetszentmiklós otthonában szenvedtek vereséget, 3:2 arányban.

U 17-eseinknek jóval kellemetlenebb emlékei lehetnek az őszi összecsapásról, ahol 2:0-s félidőt követően végül 6:1-re páholtak el bennünket a dunaújvárosiak (gólunkat Vas Gergely szerezte). Valószínűleg ekkora különbség ezúttal nem lesz majd a két csapat között, a vendégek mérlege mindenesetre imponáló, 13-0-0, azaz nemhogy vereséget, de még döntetlent sem játszottak senkivel. Legnagyobb győzelmüket a Százhalombatta elen jegyezték (15:0), de az Ikarus-Maroshegy sem úszta meg ellenük 10 gól alatt, a Dunaharasztinak pedig kilencet rámoltak be. Ennek persze most semmilyen jelentőséget nem tulajdoníthatunk, nekünk az a feladatunk, hogy mindent megtegyünk a 3 pont megszerzéséért, és minél hamarabb felzárkózzunk az élbolyhoz.