Újabb komoly próbatétel nekünk, s a pályánknak is

Az NB III Nyugati csoportjának 20. fordulójában a dobogó 3. fokán álló Kaposvári Rákóczi látogat a Csepel Stadionba. Nem elég, hogy a csoport egyik legjobbja érkezik szombat délután a Béke térre, az előző fordulóban alaposan igénybe vett és így meglehetősen rossz állapotban lévő gyepszőnyegnek bizonyára nem lesz hasznára az újabb meccs.

A korábbi élvonalbeli tréner, Artner Tamás vezette Kaposvári Rákóczi ősszel 36 pontot futballozott össze 11–3–4-es mutatóval, csak az Érd, a Hévíz, az Ajka és az ETO FC Győr járt túl az eszükön, döntetlent a Csorna, a Puskás Akadémia II, és a Gyirmót II ellen játszottak a Somogy megyeiek. Otthonuktól távol 5–1–3 a mérlegük, azaz vereségeik java részét idegenben szenvedték el. Az őszi Kaposvár–Csepel összecsapáson magabiztos hazai győzelem született, bár az első félidőben remekül tartottuk magunkat, akkor még 0:0 állt az eredményjelzőn, de aztán 15 perc alatt háromszor is bevették a ma már Diósdon védő Botlik Dániel kapuját a hazaiak, amire sajnos nem tudtunk válaszolni, így háromgólos Rákóczi siker született. Ez azt jelenti, hogy ellenük is volna miért revánsot venni, annál is inkább, mert egyre szűkül a mezőny a hátsó alakzatban is és minden pontra szükségünk lenne céljaink eléréséhez. A Kaposvár az előző fordulóban nyögvenyelős, 1:0-s sikert aratott hazai pályán a kiesés ellen küzdő Sárvár ellen úgy, hogy a 45. percben egy 11-est követően Szakály Attila volt eredményes, (ráadásul a vendégek kis híján ki is egyenlítettek, de csak a kapufáig jutottak) ezt leszámítva nagyon jól tartotta magát a Sárvár együttese, ami csapatunkra nézve adhat okot némi bizakodásra.

A Csepel FC–Kaposvári Rákóczi találkozó február 25- én szombaton lesz 14 órakor a Csepel Stadionban, a mérkőzést Mencsik László vezeti majd, segítői Vad Anita és Csáky Tibor lesznek.

Gabala Krisztián szakmai vezető: – Akárcsak az elmúlt héten, ezúttal is  a csoport egyik legerősebb csapata látogat hozzánk. Nem sok olyan tényezőt tudok mondani, amivel a jelenlegi helyzetben a Csepel felveheti a versenyt a Kaposvárral. Egyetlen egy óriási fegyverünk lehet a hétvégén: az emberi tényező. Bízom a csapatomban, és abban, hogy amennyiben a támadó zónában higgadt megoldásokat választunk, akkor eredményesek lehetünk. Sokat elmond, hogy labdarúgóim egyetlen percre sem mondtak le a találkozó lejátszásáról, szó sem esett halasztásról, legyen bármilyen állapotú is a Stadion gyepszőnyege.