A Csorna elrontotta a tavaszi rajtunkat

Nem sikerült a legjobban a Csepel FC számára az NB III Nyugati csoportjának tavaszi bajnoki rajtja. A sárdagasztásos találkozón a helyzeteit hatékonyabban kihasználó Csorna elvitte a bajnoki pontokat az alaposan megviselt talajú Csepel Stadionból.

A szombat délutáni találkozó kezdetére felszállt a köd így azzal nem kellett megküzdeniük a csapatoknak, nem úgy a pálya talajával, amit ugyan igyekeztek megóvni a téli szünetben, de már a mérkőzés előtt lehetett látni, hogy a nedvesség hatására roppantmód mély gyep nem fogja segíteni a csapatok játékát. A találkozó előtt „debütált” újra az az induló, amire a legutóbbi NBI- es Csepel felnőtt csapata hazai találkozóin bevonult a játéktérre és ismét fölszálltak Varga „Vargalamb” László galambjai, így hamisítatlan szigetországi hangulatban indult útjára a labda. Az első percekben ismerkedtek a játékosok a mérkőzésre kevéssé alkalmas talajjal, ami nemegyszer ki is fogott rajtuk, sokszor korcsolyázókat megszégyenítő mozdulatsorokat mutattak be a labdarúgók. Az első félidő elején javarészt a Csorna alakított ki helyzeteket, amiből egyet sikerült is értékesíteniük: egy bedobást követően Szabó 10 méteres lövése talált utat a Csepelben most debütáló 19 éves Lőrincz Péter kapujába (0:1). Ezután csapatunknak is megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, de a jó napot kifogó csornai kapus több nagy védést is bemutatott, így az eredmény nem változott a félidő végére. A második játékrészben aztán ismét villant a Csorna, két kapufáig is eljutott, nekünk viszont továbbra sem sikerült a kapujukba találni, Simon Krisztiánnak és a csereként beálló Németh Gábornak is voltak jó lehetőségei, de azok sajnos kimaradtak… A 84. percben ráadásul egy beadást követően fejesből újabb gólt szerzett a Csorna, amivel el is döntötte a találkozó és a három pont sorsát.

Gabala Krisztián: – Az irreális talaj ellenére színvonalas találkozót vívott a két csapat, ahol összességében megérdemelt győzelmet aratott a Csorna együttese. Azt gondolom mindent megtettünk, hogy eredményesek legyünk a mai mérkőzésen, de voltak a meccsnek olyan fordulópontjai amiből ellenfelünk jobban jött ki. Azon dolgozunk tovább, hogy a jövőben ne csak helyzetekig, hanem a gólokig is eljussunk. Köszönettel tartozom ismét a szurkolóinknak, akik ma is az egész találkozó folyamán végig sportszerűen buzdítva kitartottak a csapat mellett.

NBIII Nyugati csoport, 19. forduló

Csepel FC – Csornai SE 0-2 (0-1)

Csepel Stadion – 180 néző

Jv: Kátai Gábor (Farkas Dávid, Pipicz Norbert)

Csepel FC: Lőrincz – Hesz, Szabó Á. (Németh G. 60.), Fisli (Gauzer 80.), Dévai, Giuliano, Simon K., Teplán, Horváth Á. (Bencze 77.), Korozmán, Tóth Cs.

Szakmai igazgató: Gabala Krisztián

Csorna: Sánta – Litresics, Zámbó, Császár, Füredi, Csikós (Kelemen 65.), Kerékgyártó, Czanik. Serfőző (Kantó 90.), Weitner, Szabó B. (Nagy 80.)

Vezetőedző: Bognár Zsolt

Gólszerzők: Szabó (11.), Weitner (84.)

A mérkőzésről készült fotógaléria a ide kattintva linken megtekinthető.